1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Natakar je naklepal zastrupitev predsednika ameriškega kongresa

Deli na:
Natakar je naklepal zastrupitev predsednika ameriškega kongresa

Foto: Reuters

Ameriško tožilstvo je 44-letnega natakarja v podeželskem klubu obtožilo, da je načrtoval zastrupitev predsednika predstavniškega doma kongresa Johna Boehnerja. Obtožnico so vložili prejšnji teden, potem ko je natakar sam poklical policijo in okrivil Boehnerja za izgubo službe.

Tožilstvo v okrožju Butler v Ohiu Michaelu Hoytu očita, da je Boehnerju grozil z umorom. Konkretno naj bi nameraval zastrupiti Boehnerjevo pijačo v podeželskem klubu, kjer mu je stregel zadnjih pet let. Policisti so mu zaplenili orožje in ga poslali v psihiatrično bolnišnico za kriminalce v Massachusettsu.

V pogovoru s policisti je namreč Hoyt dejal, da je Jezus Kristus in da bo ubil Boehnerja, ker se je ta do njega grdo vedel, poleg tega pa da je kriv za izbruh smrtonosnega virusa ebole. Izrazil je obžalovanje, ker ni imel dovolj časa, da bi mu zastrupil pijačo, a dodal, da bo delo opravil s pištolo.

Policistom je še povedal, da je po izgubi službe iz avtomobilskega radia slišal glas hudiča, ki mu je razlagal, da je Boehner zloben. Po drugi strani naj bi policijo poklical, ker je bil prepričan, da je hudič Boehner, sam pa da je Jezus, ki ga mora ubiti.

Dan preden je poklical policijo, je Hoyt poslal elektronsko pošto kongresnikovi soprogi Debbie Boehner, v katerem je prosil za srečanje, da mu ne bi bilo treba zastrupiti Boehnerja. Debbie Boehner je odgovorila, da ji ni jasno, za kaj sploh gre, nakar ji je razložil, da so ga odpustili in da Boehner ni naredil nič zanj.

Boehner sam je povedal, da se natakarja spomni, ne pa tega, da bi se z njim kdaj prepiral. V zadnjem letu dni so sicer poleg Hoyta zaprli še dve osebi, ki sta grozili Boehnerju. Maja lani so na primer zaprli 32-letnega Brandona Thompsona iz Indiane, ki mu je grozil, ker kongres ni podaljšal plačevanja podpore za brezposelne.