pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Poreču živčen natakar zlomil čeljust nizozemskemu turistu

Deli na:
V Poreču živčen natakar zlomil čeljust nizozemskemu turistu

Foto: Arhiv Reporterja

Pritožbe nizozemskega turista natakarju zaradi čakanja na večerjo v restavraciji Bijeli san sredi Poreča so se končale s pretepom, po katerem je Nizozemec pristal v bolnišnici. Natakar je namreč turistu zlomil čeljust. 38-letnega Nizozemca je v reški bolnišnici obiskal hrvaški minister za turizem Darko Lorencin.

Kot poročajo hrvaški mediji, je bil nizozemski turist v nedeljo zvečer nezadovoljen, ker je s soprogo, štirimi otroki in prijatelji dlje časa čakal na večerjo in se je nekajkrat pritožil 23-letnemu natakarju. Ta naj bi mu odgovoril, naj grem kam drugam, če se mu mudi. Dejal naj bi tudi, da jim ni treba plačati pijače, danes poroča Novi list.

Ko so nizozemski gostje to tudi nameravali storiti, naj bi si natakar premislil in zahteval, naj plačajo račun. Prišlo je do prepira in fizičnega napada natakarja na 38-letnega gosta, ki je končal na operaciji v reški bolnišnici zaradi odprtega zloma spodnje čeljusti. Imel je tudi pretres možganov in druge poškodbe glave. Zdravniki so v torek potrdili, da bodo 38-letnika čez nekaj dni odpustili iz bolnišnice.

Kmalu po incidentu so policisti prijeli in kazensko ovadili 23-letnega natakarja, ki je hudo telesno poškodoval nizozemskega turista. Lastnik lokala in stric natakarja pa je v telefonskem pogovoru za televizijo RTL v torek povedal, da se ni zgodilo "nič takega" in da je gost "le nerodno padel, potem ko ga je fant udaril".


Nizozemskega turista je v bolnišnici na Reki v torek obiskal tudi hrvaški minister za turizem Lorencin, ki je obžaloval napad in ponudil pomoč vseh hrvaških institucij. "Hrvaška velja v svetu kot varna država s prijaznimi ljudmi, šlo je za osamljen incident, ki ga najostreje obsojamo," je za hrvaške medije izjavil Lorencin.

Mesto Poreč in turistična skupnost mesta sta napovedala, da bodo plačali vse stroške bivanja nizozemske družine. Povabili so jih, naj pridejo tudi prihodnje leto na počitnice na stroške mesta. Župan Poreča Edi Štifanić je tudi dejal, da bodo lastnikom restavracije Bijeli san odvzeli koncesijo za teraso.

Novičarski portal index.hr je poročal, da je bil 72-letni dedek natakarja obsojen na 13 let zapora zaradi naročila namestitve eksplozivne naprave pod avtomobil in poskusa umora bivšega namestnika župana Poreča v letih 2006 in 2010 domnevno prav zaradi težav pri uporabi terase za gostinski lokal Bijeli san, ki v Poreču obratuje več desetletij.

Portal dodaja, da Porečani zaradi omenjenih dogodkov ta gostinski lokal pogosto povezujejo z "albansko mafijo".