908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

celje Ekipa24.si

V Celju nogometni vročinski val, pred tekmo vseh ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Magazin

17 dirkačev formule 1 na večerji - a kdo bo plačal račun?

Deli na:
17 dirkačev formule 1 na večerji - a kdo bo plačal račun?

Foto: Getty Images

Za precej zabavno zgodbo so poskrbeli dirkači formule 1 pred dirko v Šanghaju. Na večerji pred začetkom dogajanja se jih je v neki restavraciji v tem mestu zbralo 17 - in po koncu so natakarji prinesli tudi 17 računov, saj se zamisel svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, da bi druščino "častil", ni prijela.

Pripetljaj je v javnost spravil prav Hamilton, ki sicer ni neposredno obtožil svojega moštvenega sotekmovalca (in velikokrat tudi najhujšega tekmeca) pri Mercedesu Nica Rosberga, da se je uprl enotnemu plačevanju računa, je pa poslal jasen namig v to smer.

"Račun smo razdelili, kar je bilo pravzaprav precej neumno. Jaz sem bil za enotno plačilo, nekdo je potem pač predlagal, da plača vsak svoje, in smo potem to naredili. Tako je šel račun na 17 delov, kar je res malo pretirano," je dejal Hamilton. Ko so ga vprašali, kdo je bil pobudnik, da ima večerja "čiste račune", je Britanec izstrelil: "Prepričan sem, da je bil Nico!"

Hamilton je dejal, da je bil sicer pripravljen sam plačati račun, nenazadnje je on poskrbel za rezervacijo in jo tudi plačal s svojo kartico. "Saj najbrž ne bi bilo tako astronomsko drago. Predlagal sem pač, da bi tokrat plačal jaz, naslednjič nekdo drug ... pa ni bilo podpore, fantje so se začeli oglašati, ne, ne, ne, vsak plača svoje," je dogajanje opisal svetovni prvak.

Dodal je še, da so se dirkači odločili za potezo, ki bi razveselila tudi slovenske davčne organe - vsi so namreč zahtevali ne le delitev zneska, ampak tudi račune. "Vsak je dobil svoj račun. Česa tako smešnega še nisem videl - 17 računov in 17 kreditnih kartic," se je čudil Hamilton.

Seveda pa je imela zgodba tudi drugo plat, ki jo je razkril Rosberg. Ko so še njega povprašali o deljenju računov v restavraciji, je namreč dejal: "No, zanimivo. Kolikor je meni znano, takšne večerje običajno plača svetovni prvak. Menda gre za tihi dogovor, ampak ne vem ... "

Hamilton, pa tudi večina dirkačev, ki so se zbrali v prestižni italijanski restavraciji, bi si seveda zlahka privoščil plačilo vseh 17 računov, nenazadnje je Britanec lani podaljšal pogodbo z Mercedesom za tri leta in 140 milijonov dolarjev, tako da je med najbolje plačanimi športniki na svetu.

Prav vseh dirkačev sicer ni bilo, na večerji se je zbrala sedemnajsterica, manjkal pa je med drugimi tudi Ferrarijev finski voznik Kimi Räikkönen, ki se je izgovoril na delovne obveznosti na Tajvanu, Renaultov Danec Kevin Magnussen pa se je raje odločil za obisk nočnega kluba.