Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Škandal: "nezreli" princ Harry naj bi zaradi Trumpove izjave o "nesramni" Meghan izpustil banket v Trumpovo čast

Deli na:
Škandal: "nezreli" princ Harry naj bi zaradi Trumpove izjave o "nesramni" Meghan izpustil banket v Trumpovo čast

Princ Harry se je na sprejemu za Trumpa v Londonu potrudil, da ga niso fotografirali preblizu ameriškega predsednika. - Foto: Profimedia

Nekaj dni po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump Meghan Markle označil za »nesramno«, je njen soprog princ Harry kot edini aktivni član britanske kraljeve družine izpustil banket, ki ga je za Trumpa priredila Harryjeva babica, britanska kraljica Elizabeta II..

Trump je v intervjuju za The Sun za Meghan dejal, da je nesramna, ko je izvedel, da je leta 2016 med predsedniško kampanjo zanj dejala, da je sovražen do žensk in da je njegova politika razdirajoča.

Ameriški predsednik je kasneje zanikal, da bi kaj takega rekel, a The Sun je v odgovor na to zavrnitev (»lažne novice«, je Trump trdil na Twitterju) objavil avdio pogovora z njim.

Na banketu jasno ni bilo Meghan, ki je sploh izpustila vse s Trumpom povezane dogodke. Za to ima dober izgovor, kajti pred tremi tedni je rodila. Izgovora zato nima njen mož, čigar odsotnost na banketu je bila opažena. Slavnostnega kosila so se sicer udeležili vsi t. i. »delovni« člani kraljeve družine, ki v javnosti aktivno zastopajo monarhijo, na čelu s kraljico, princem Charlesom in Harryjevim bratom Williamom s soprogo Kate.



Harry je bil sicer prisoten na sprejemu za Trumpa, a se je držal bolj v ozadju in se je potrudil, da ga niso fotografirali v bližini ameriškega predsednika.

Komentatorji, ki redno spremljajo kraljevo družino, so ga opisalo kot mrkega. »Kot da ni želel biti tam,« je o njem dejala komentatorja Ingrid Seward, ki je prinčevo vedenje opisala kot »nezrelo« in »nesramno«.

Njegova dolžnost je, da podpira kraljico, je Sewardova dejala za britanski tabloid Daily Express in izpostavila, da se Harryjeva babica kljub morebitnim osebnim pomislekom nikoli ni izognila svojim dolžnostim.