900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Milijarder Soros razkriva zaroto: Facebook načrtno pomaga Donaldu Trumpu

Deli na:
Milijarder Soros razkriva zaroto: Facebook načrtno pomaga Donaldu Trumpu

George Soros - Foto: Reuters

Ameriški milijarder George Soros je pogosto tarča teorij zarote z desne, da je nekakšen levičarski stric iz ozadja, zdaj pa sam razširja teorije zarote.

Soros je v Davosu na Svetovnem gospodarskem forumu posvaril, da bo letos usoda sveta na kocki. Prepričan je, da Facebook Marka Zuckerberga načrtno pomaga Donaldu Trumpu, da bi ta na letošnjih predsedniških volitvah znova zmagal.

89-letni Milijarder je tudi prepričan, da bo Trump v zameno za Facebookovo podporo zaščitil Facebook. Zaradi tega je Soros zelo zaskrbljen glede izidov letošnjih predsedniških volitev.

Kot piše britanski Daily Mail, Soros ni predstavil nobenih dokazov, ki bi podkrepili njegove trditve o usklajeni medsebojni pomoči med Trumpom in Facebookom. Sorosove obtožbe je zavrnil tudi predstavnik Facebooka za odnose z javnostjo in jih označil kot popolnoma napačne.

Sorosovi očitki temeljijo na nedavni odločitvi Facebooka, da ne bo preverjal resničnosti političnih sporočil, in sicer zaradi spoštovanja ustavne pravice do svobode izražanja.

Soros je v Davosu še dejal, da je Trump od leta 2016 svoj narcisizem spremenil v maligno bolezen in da kitajski predsednik Ši Džinping izkorišča Trumpove šibkosti.