stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Mi pač nismo sovjetsko vodstvo iz leta 1986, ko se je prikrival Černobil

Deli na:
Mi pač nismo sovjetsko vodstvo iz leta 1986, ko se je prikrival Černobil

Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

Marjan Šarec, predsednik vlade v odstopu, o teoriji zarote, ki se širi po družbenih omrežjih, da je korona virus nekako čakal na novo vlado

Ob vsem tem, kar nekateri širijo po socialnih omrežjih, da smo to prikrivali in da smo to skrivali, to nikakor ne drži. To je spet ena neumnost tistih politikantov, ki pač izkoriščajo vsako priložnost za to, da zganjajo svojo politiko. Mi smo takoj, ko smo bili obveščeni, klical me je minister včeraj zvečer, se pravi on je zvedel ob 20:45. Približno tam nekje me je takoj poklical, takoj smo začeli ukrepati in zagotovo ne bi imeli mi nobene koristi od tega, če bi to skrivali. Jaz sem že večkrat poudaril, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo virus prišel v Slovenijo, kar je normalno, saj Slovenija ni nek izoliran otok na tem svetu in sedaj je pač tudi do te prve okužbe prišlo in delamo naprej po tem protokolu.

Da bi se pa igrali s takimi stvarmi, z zdravjem državljanov in prikrivali tovrstne stvari, to pa mislim, da ne bi imelo nobenega smisla, ker mi pač nismo sovjetsko vodstvo, ki je leta 1986, ko se je prikrival Černobil. Mislim, da so takšne situacije popolne nepotrebne. Gre za lažne novice. Prihajajo pa te lažne novice iz političnih sfer dobro znanih. Bi pa rekel, da toliko panike, kolikor si je bodo ustvarili, toliko je bodo morali tudi reševati kot vlada. Zato previdno s temi zadevami. 

TOPNEWS