kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Svet

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno bolan, to je najbolj zahteven izziv njegovega življenja

Deli na:
Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno bolan, to je najbolj zahteven izziv njegovega življenja

Boris Johnson - Foto: Profimedia

Da britanski premier Boris Johnson na intenzivnem oddelku bije težko bitko za življenje so za Reuters povedali priznani britanski strokovnjaki s področja medicine.

James Gill, častni klinični predavatelj z britanske Medicinske šole Warwick, je dejal, kako je britanski premier še eden izmed bolnikov, ki na intenzivnem oddelku teče maraton s Covid-19: "Brez dvoma bo to najbolj zahteven izziv njegovega življenja. Podpora medicinske ekipe na intenzivni negi bo bistvena v naslednjih urah in dnevih za povečanje možnosti okrevanja in za zaključek tega maratonskega izziva.

Derek Hill, profesor medicine iz University College London:"Nenaden preobrat v zdravju Borisa Johnsona  brez dvoma pomeni, da je izjemno bolan."

Profesor Hill je še izpostavil, kako izkušnje pri zdravljenju Covid-19 po vseh državah kažejo, da resno zboli več moških kot žensk, predvsem tisti, ki so starejši od 40 let. Več možnosti za uspešen zaključek zdravljenja imajo ljudje v starosti  okoli 60, kot pa starejši.

Alison Pittard s fakultete intenzivne medicinske nege v Londonu se zdi najpomembneje, da ima Johnson kot pacient ob sebi izjemno multiprofesionalno ekipo: "Vem, da bo dobil najbolj kvalitetno oskrbo, ki je mogoča. S to izkušnjo bo dobil tudi vpogled, kaj pomeni intenzivna oskrba in kako pomembna je v prihodnosti za zdravljenje Covid-19."

loading...
Loading...