klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

edvard kadic Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani...

josip broz tito xx3 Reporter.si

Volk: Ko se je Tito sprl s Stalinom, so nas ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To o novopečeni vojvodinji Meghan pravi spletna stran kraljeve družine

Deli na:
To o novopečeni vojvodinji Meghan pravi spletna stran kraljeve družine

Vojvoda in vojvodinja susseška. - Foto: Profimedia

Po sobotni poroki z britanskim princem Harryjem je vojvodinja susseška Meghan dobila svojo podstran na uradni spletni strani britanske kraljeve družine. Objavljena sta kratka predstavitev nove članice britanskega dvora in njen življenjepis.

Predstavitev se osredotoča predvsem na njeno humanitarno delo. Med drugim je že kot najstnica delala v ljudskih kuhinji v ameriškem Los Angelesu, kasneje pa tudi v kanadskem Torontu, kjer je snemala televizijsko serijo Nepremagljivi dvojec (Suits).

Kot so še zapisali, se že od otroštva ukvarja z družbenimi vprašanji. Pri 11 letih je tako nasprotovala seksističnemu oglasu za sredstvo za pomivanje posode. Leta 2015 je v okviru ZN postala zagovornica političnega udejstvovanja žensk.

Njeni 15-letni igralski karieri so se bolj posvetili v življenjepisu, kjer navajajo, da je v vlogi Rachel Zane v seriji Nepremagljivi dvojec posnela sedem sezon oziroma 100 epizod. Omenjajo tudi njen blog The Tig, na katerem se je med drugim posvečala družbenim vprašanjem, kot je enakost spolov. Na blogu, ki ga ne piše več, so bili tudi prispevki o potovanjih in hrani.

Na podstrani so poleg tega na kratko predstavljene njene dolžnosti kot članice kraljeve družine. Vojvodinja bo tako svoj čas posvetila podpori številnim dobrodelnim in drugim organizacijam, navajajo.