feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Križarka sto let kasneje odplula po Titanikovi poti

Deli na:

Skoraj natanko sto let po brodolomu Titanika se je včeraj na isto pot odpravila ladja Balmoral s prek tisoč potniki. Ladja je odplula iz britanskega pristanišča Southampton in bo plula po isti poti kot nesrečni Titanik. V noči s 14. na 15. april se bo ustavila na mestu, kjer je Titanik trčil v ledeno goro in se nato potopil.

Na ladji je 1309 potnikov, prav toliko, kot jih je bilo na legendarni ladji, ki se je potopila leta 1912. Za potovanje so morali plačati do 7200 evrov, postregli jim bodo z istim menijem, kot so potnikom pred sto leti, orkester pa bo igral enako glasbo. Skratka, vse naj bi bilo čim bolj podobno kot na usodnem potovanju, razen, seveda, konca.

Na ladji so potniki iz 28 držav, potovanje pa je bilo razprodano že pred dvema letoma, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med potniki je tudi nekaj potomcev potnikov s Titanika, ki zavračajo komentarje, da je takšno dejanje morbidno. Kot pravijo nekateri med njimi, bi radi natančno videli kraj, kjer so umrli njihovi sorodniki.

Na ladji Balmoral bo 14. aprila nekaj pred polnočjo tudi spominska slovesnost za žrtve Titanika, ki je na svojo prvo in edino plovbo preko Atlantika odplul 10. aprila 1912, nekaj pred polnočjo 14. aprila pa je trčil v ledeno goro.

Na prizorišče nesreče bo 14. aprila zvečer prispela še ena križarka, in sicer iz New Yorka, kamor je bil namenjen Titanik.

V nesreči je tedaj umrlo prek 1500 ljudi, ostanke ladje, ki je veljala za nepotopljivo, pa so našli šele leta 1985.

loading...
Loading...