porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Kandidat za naslednika Mayjeve je priznal uživanje kokaina

Deli na:
Kandidat za naslednika Mayjeve je priznal uživanje kokaina

Britanski minister za okolje Michael Gove. - Foto: gov.uk

Britanski minister za okolje Michael Gove, ki je eden od možnih naslednikov Therese May na položaju vodje konservativcev, je priznal, da je pred dvema desetletjema užival kokain. Dodal je, da droge uničujejo življenja, da to globoko obžaluje in da se je to zgodilo na več družabnih dogodkih, preden se je poročil.

Gove je povedal, da je bil takrat mlad novinar in da si ni predstavljal, da bo vstopil v politiko. Zdaj si želi, da tega ne bi storil, a meni, da te pretekle napake ne diskvalificirajo. 51-letnik je odločitev, ali naj prevzame vodenje konservativne stranke, s čimer bi postal novi britanski premier, preložil na svoje kolege v parlamentu in stranki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Theresa May je s čela konservativne stranke uradno odstopila v petek, premierske dolžnosti pa bo opravljala, dokler ne bo dobila naslednika. Postopek izvolitve njenega naslednika se bo začel prihodnji teden. Odbor 1922, ki vodi postopek, je že pozval k oddaji kandidatur za novega vodjo stranke. Rok za vložitev se izteče v ponedeljek ob 18. uri po srednjeevropskem času, piše v pozivu.

Najprej bodo v več krogih glasovanja, prvi bo v četrtek, poslanci izbrali dva kandidata za novega vodjo. Med njima pa bo odločilo okoli 125.000 članov konservativne stranke. Novi predsednik bo predvidoma znan v tednu, ki se začne 22. julija.

Doslej je kandidaturo napovedalo 11 kandidatov, med katerimi imata poleg Gova največ možnosti za izvolitev nekdanji zunanji minister Boris Johnson in aktualni zunanji minister Jeremy Hunt.

Tudi Johnson je v preteklosti namignil, da naj bi poskusil kokain, a je kasneje uživanje te droge zanikal. Več drugih kandidatov, vključno s Huntom in nekdanjim ministrom za brexit Dominicom Raabom, je obžalovalo uživanje marihuane v mladosti.

loading...
Loading...