atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kako naj bi Melania izganjala zle duhove iz Bele hiše

Deli na:
Kako naj bi Melania izganjala zle duhove iz Bele hiše

Foto: Reuters

Ameriški konservativci so v nebesih zaradi poročil, da je Melania Trump izganjala hudiča iz Bele hiše in iz nje zmetala vse malike in idole, ki so se nabrali v dolgih letih bivanja »brezbožnih« demokratov Billa in Hillary Clinton ter Baracka in Michelle Obama. Edini problem? Poročila so lažna, pravi Melaniina tiskovna predstavnica Stephanie Grisham.

Prva dama ZDA Melania Trump je res nekaj posebnega. Američanom vedno znova pripravi presenečenje. Ne le da je v zgodovini Bele hiše prva dama tuje narodnosti in rojena na tujih tleh, bila naj bi tudi prva katoličanka, ki se je z duhovniki vred lotila še izganjanja zlih duhov iz Bele hiše. Tako so vsaj verjeli mnogi, ki so nasedli »razkritju« evangeličanskega pastorja Paula Bedgleyja, da je Melania duhovno očistila predsedniško rezidenco.

Begley je za podcast Weekend Vigilante izjavil, da naj bi Melania zahtevala, da se iz Bele hiše odstranijo poganski, demonski predmeti in podobe, prineseni v času prejšnjih predsednikov Clintona in Obame. Po besedah pastorja Begleyja je Melania Trump svojemu možu na dan, ko je prisegel za 45. predsednika ZDA, kategorično dejala: »Ne bom bivala v Beli hiši, vse dokler ne bo duhovno očiščena.«

Pri blagoslavljanju vse hiše s svetim oljem in molitvijo naj bi sodelovalo kar 40 duhovnikov, ti so tudi polagali roke na predsednika Donalda Trumpa in z njim molili. Vsi predmeti, podobe, s katerimi naj bi zlasti družini Obama in Clinton, pa tudi nekatere družine prejšnjih predsednikov, častili lažne idole, bogove in malike, naj bi bili odstranjeni in pospravljeni v škatle, le na eni steni je lahko ostal križ kot glavni simbol krščanstva, je razlagal. 



Begley pravi, da je informacije o eksorcizmu dobil od vira, ki naj bi bil blizu zaposlenim v Beli hiši. Dejansko zaposleni so zgodbo zanikali, na čelu u Melaniino tiskovno predstavnico Stephanie Grisham. Ko je zgodba o izganjanju zla iz Bele hiše na družabnih omrežjih dobila noge, je agencija Associated Press urad prve dame vprašala, kaj je na tem. Zgodbe, ki se širijo po družabnih omrežjih, niso resnične, je bila kratka in jedrnata Grishamova.

Melania Trump, ki je enega od svojih prvih govorov na Floridi v vlogi prve dame začela z očenašem, slovi med Američani kot katoličanka. Ameriški predsednik Donald Trump sodi med prezbiterijance, pripadnike protestantske verske skupnosti, začete na Škotskem, od koder je bila doma njegova mama Mary Trump.

Poroka Donalda in Melanie Trump je bila leta 2005 v episkopalni cerkvi na Floridi, med poročnim obredom, ko je bila po poročanju Washington Posta zapeta Ave Maria, je Melania Trump nosila rožni venec, okrašen z belimi drobnimi vrtnicami. Znano je tudi to, da se Donaldu Trumpu na številnih molitvenih srečanjih pridružijo evangeličanski protestantje, katoliki in judje.