mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Možina sesul poročilo Ilinke Todorovski, ki razkriva njeno "izrazito pristranskost in dvojna merila"

Deli na:
Možina sesul poročilo Ilinke Todorovski, ki razkriva njeno "izrazito pristranskost in dvojna merila"

Foto: Bobo

"Poročilo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Ilinke Todorovski v zadevi intervju z dr. Dežmanom je v bistvenih elementih enostransko in politično motivirano," se je Jože Možina odzval na poročilo varuhinje.

Možina je objavil odziv na poročilo z analizami oddaje Mateja Šurca, pogovorov Marcela Štefančiča in oddaj Špele Kožar, ki po njegovem mnenju razkriva njeno "izrazito pristranskost in dvojna merila". Prepričan je, da je  Ilinka Todorovski "ves čas kazala neobičajno velik interes, da v primeru Dežman poskuša najti kršitev, v drugih, realno spornih primerih, pa je ravnala ravno nasprotno".

"Absolutno in apriorno kršenje načel neodvisnosti, nepristranskosti in verodostojnosti ter izredno usodno za ugled in verodostojnost celotne Radiotelevizije pa predstavlja medijsko razkritje, da je Ilinka Todorovski delovala kot stalni občasni vir Službe državne varnosti - zloglasne politične policije bivšega režima, katere delovanje je tudi po sodbi vrhovnega sodišča zločinsko," še piše Možina. Opozarja, da kljub njenemu zanikanju sodelovanja raziskovalci in poznavalci Igor Omerza, Rado Pezdir in Roman Leljak na podlagi analiz arhivskega gradiva trdijo, da šifra Todorovski pomeni zavestno dajanje informacij SDV.


CELOTEN ODZIV MOŽINE NA TEJ POVEZAVI

Afera ob intervjuju z Jožetom Dežmanom je po mnenju Možine "šolski primer nesorazmerne in selektivne kritike, ki po svoji silovitosti, pristranosti in vpletenosti politike predstavlja nedopusten pritisk na avtorjevo svobodo ustvarjanja, medijsko svobodo in svobodo govora." Kljub grobim napadom nihče ni dokazal nobene napake, poudarja.

Dodaja še, da "v razvitih medijskih okoljih nihče, najmanj tisti, ki ima zaradi preteklih ravnanj in prikritih zločinov slabo vest, ne more omejevati in diktirati načina, kako se bo medij oz. njegov avtor lotil posamezne teme, kot se sedaj nakazuje v primeru zahtev zveze borcev."

X