palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Jobbik ne zahteva več izstopa Madžarske iz EU

Deli na:
Jobbik ne zahteva več izstopa Madžarske iz EU

Foto: Arhiv Reporterja

Madžarska skrajna desničarska stranka Jobbik ne zahteva več izstopa Madžarske iz Evropske unije, saj je migrantska kriza po njenem mnenju ponudila priložnost za preoblikovanje povezave.

"EU se bo v naslednjih petih do desetih letih spremenila in prvič morda na bolje," je na Facebooku zapisal vodja te populistične stranke Gabor Vona. "Izstopa iz EU ni več na programu," je izjavil pred dnevi za enega od madžarskih radiov.

"Poglejmo na primer vprašanje migracij: To je resen izziv za EU, ki dokazuje, da bo treba določene mehanizme, ki so trenutno v veljavi, spremeniti," je poudaril 37-letni Vona.

To je velik preobrat v politiki stranke, katere člani so na zborovanjih zažigali zastave EU in glasno zagovarjali izstop Madžarske iz unije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Jobbik je v zadnjem času nekoliko umiril svojo radikalno retoriko, s čimer želi izboljšati svoj ugled v javnosti in se pomakniti bolj proti politični sredini. S tem cilja na volilno bazo vladajoče stranke Fidesz premierja Viktorja Orbana.

Jobbik je po javnomnenjskih raziskavah trenutno druga najmočnejša stranka v državi z okoli 20 odstotki podpore. Vodi Fidesz z okoli 40 odstotki. Na Madžarskem bodo naslednje volitve čez dve leti.

"Menim, da se bo spremenila politična paleta celotne EU. Nastajajo nove stranke. Naša stranka bo zagotovo med tistimi, ki bodo spreminjali 21. stoletje," je še dejal Vona.