mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Jevgenij Gorešnik: Miru ne bo, dokler ne bo uničena ruska vojska, saj Putin ne bo nikoli odstopil

Deli na:
Jevgenij Gorešnik: Miru ne bo, dokler ne bo uničena ruska vojska, saj Putin ne bo nikoli odstopil

Dr. Jevgenij Gorešnik, eden izmed organizatorjev shoda v podporo Ukrajini - Foto: Primož Lavre

Zmaga Ukrajincev v bitki z Rusijo je lahko zagotovljena le z nadaljevanjem vsestranske humanitarne in vojaške pomoči, je prepričan dr. Jevgenij Gorešnik, eden izmed organizatorjev shoda v podporo Ukrajini na Kongresnem trgu v Ljubljani: »Brez orožja se ne moremo braniti in ne moremo zmagati v vojni.« Pričakuje, da bo proti Rusiji uvedenih še več sankcij in da Rusija kot država, ki stalno izvaja teroristične napade, ne bo več članica mednarodne skupnosti: »Čutiti mora posledice svojih agresivnih dejanj.«

Ali je podpora slovenske vlade Ukrajini danes taka, kot je bila v času prejšnje vlade pred letom, ko se je začela vojna?

Kakšne so trenutno razmere za življenje v Lvovu, kjer je bila med nedavnimi  napadi prizadete kritična infrastruktura in  kamor se je po večmesečnem bivanju v Sloveniji znova vrnila mama dr. Jevgenija Gorešnika?

Dr. Gorešnik je opozoril,  da začetek vojne z Rusijo ni bil pred letom (24. februarja 2022) in niti pred devetimi leti, ko je bila zakuhana hibridna vojna v Dombasu. V resnici traja vojna v različnih oblikah že dobrih tristo let.

Kakšno je njegovo mnenje o pismu z zahtevo po takojšnjem miru v Ukrajini, ki ga je podpisalo osemdeset slovenskih intelektualcev, umetnikov ter politikov skupaj z Milanom Kučanom?


Pod kakšnimi pogoji se vojna lahko konča?

Kako se Ukrajina spoprijema z izjemnim in nenadzorovanim vplivom oligarhov in z razraščeno korupcijo? Kakšne so povezave med ruskimi in ukrajinskimi oligarhi in kako med vojno ravna oligarh Kolomojski, ki naj bi na oblast pripeljal predsednika Volodimirja  Zelenskega?

Kako močan vpliv Rusije je zaznan v Sloveniji in kam se uvršča Slovenija v odnosu do Rusije v  primerjavi z drugimi evropskimi državami?  

Po mnenju dr. Gorešnika je ruski fašizem veliko slabši od nemškega in tudi Putin je slabši od Hitlerja. Kje vidi razloge za  vzpon ruskega fašizma?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24