1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Italija: Berlusconijevi poslanci zasedli sodišče

Deli na:
Italija: Berlusconijevi poslanci zasedli sodišče

Foto: Reuters

Poslanci stranke Silvia Berlusconija Ljudstvo svobode so včeraj protestirali pred in v stavbi sodišča v Milanu, kjer je potekala obravnava proti njihovemu predsedniku v primeru Ruby. Množica poslancev, tudi sekretar stranke Angelino Alfano, so med drugim zapeli italijansko himno.

Alfano je pojasnil, da so se pred sodiščem zbrali, ker je sodišče zahtevalo, da sodni izvedenci neposredno v bolnišnici preverijo, kako resno je Berlusconijevo zdravje in ali je potrebno zaradi njegovega slabega zdravja sojenje res preložiti.

Takšno preverjanje trditev Berlusconijevih odvetnikov, ki so vložili zahtevo za preložitev sojenja iz zdravstvenih razlogov, je po mnenju Alfana škandalozno in nedostojno za sodno vejo oblasti.

Sodniki so potem, ko so sodni izvedenci govorili z Berlusconijevimi zdravniki, včerajšnjo obravnavo vendarle preložili na sredo. Bi se pa lahko zaradi morebitnih dodatnih zdravstvenih preiskav Berlusconija - slednji je od petka v bolnišnici zaradi očesnega vnetja -, sojenje v primeru Ruby še zamaknilo.


Poslanci Ljudstva svobode hkrati kot nedemokratično vidijo odločitev sodišča, da predvidena udeležba dveh Berlusconijevih odvetnikov, ki sta hkrati poslanca stranke, na povolilnem vrhu stranke, ni zakonit razlog za preložitev sojenja v primeru Ruby.

Proteste pa je sprožila tudi zahteva neapeljskih tožilcev, naj se sojenje proti Berlusconiju zaradi suma podkupovanja senatorja Sergia De Gregoria leta 2006 zaradi trdnih dokazov začne nemudoma, je po poročanju italijanskih medijev še dejal Alfano.

Poslanci Ljudstva svobode pričakujejo, da se bo zaradi, kot pravijo, nedopustnega preganjanja njihovega predsednika, oglasil tudi predsednik republike Giorgio Napolitano. V torek se bo tako vodstvo stranke sestalo s predsednikom.

V stranki so prepričani, da gre za sodno zrežirani politični obračun z Berlusconijem. Zato razmišljajo tudi o tem, da se ne bi udeležili ustanovnih sej senata in poslanske zbornice, ki sta sklicani za petek.