nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Iran je preizkusil balistično raketo dolgega dosega

Deli na:
Iran je preizkusil balistično raketo dolgega dosega

Foto: Reuters

Iranska revolucionarna garda je danes preizkusila več balističnih raket, med njimi raketo šabab-3 dolgega dosega, ki lahko zadane ameriške cilje v regiji in Izrael. Kot je sporočila iranska državna tiskovna agencija Irna, so rakete zemlja-zemlja uspešno zadele svoje tarče, nekatere pa naj bi bile oddaljene tudi do 1300 kilometrov.

"Doslej smo med vojaškimi vajami izstrelili rakete dosega od 300 do 1300 kilometrov," je razkril general Amir Ali Hadžizadeh, ki vodi letalsko enoto garde, navedbe iranskih medijev povzema ameriška tiskovna agencija AP. Kot je še povedal, nameravajo v okviru tokratnih vaj testirati tudi bombnike, tako z kot tudi brez pilota.

Iran je sicer pri vojaških vajah v preteklosti že večkrat testiral različne rakete, med drugim različico šabab-3 dosega 2000 kilometrov, še piše AP. Izrael je od zahodnih meja Irana oddaljen vsega kakih 1000 kilometrov, peta flota ameriške mornarice pa je nameščena v Bahrajnu, le kakih 200 kilometrov od iranske obale v Perzijskem zalivu.

Zahod sumi, da skuša Iran izdelati jedrsko orožje, medtem ko v Teheranu vztrajajo, da je njihov jedrski program povsem miroljuben ter namenjen predvsem proizvodnji elektrike in zdravstvu, npr. zdravljenju raka. Zaradi spora je Zahod proti islamski republiki uvedel že vrsto sankcij. S 1. julijem je stopil v veljavo tudi popoln embargo EU na uvoz iranske nafte.

loading...
Loading...