šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Svet

Hugo Chavez: hude krvavitve med operacijo zaradi raka

Deli na:
Hugo Chavez: hude krvavitve med operacijo zaradi raka

Foto: Reuters

Zdravstveno stanje venezuelskega predsednika Huga Chaveza, ki je bil v torek na Kubi operiran zaradi raka, je stabilno, je v sredo zvečer sporočil venezuelski minister za informiranje Ernesto Villegas. Včeraj pa je pojasnil, da je imel Chavez med operacijo nekaj zapletov, med drugim hude krvavitve, a zdaj dobro okreva.

Zdravniki so sporočili, da je "bolnik v stabilnem stanju, v evolucijskem procesu", je v izjavi, ki sta jo prenašala radio in televizija, sporočil minister. Dodal je, da Chaveza v Havani spremljajo svojci.

Venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro, ki ga je Chavez predlagal za svojega naslednika, je pred tem sporočil, da bo Chavezovo okrevanje po operaciji "zapleteno in težko". Maduro, ki je v torek sporočil, da je bila operacija uspešna, je Venezuelce še pozval, naj bodo pripravljeni na "trdo in težko" obdobje.

Minister Villegas je nocoj opozoril, da bo proces okrevanja zaradi težavnosti operacije in zapletov med njo trajal nekaj časa, poročajo tuje tiskovne agencije. Med zapleti je omenil krvavitve.

58-letni Chavez je moral na operacijo, ker so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. To je bila zanj že četrta operacija zaradi raka.

Venezuelskemu voditelju so raka prvič diagnosticirali junija lani, nakar je prestal že več operacij ter tudi kemoterapije in obsevanja. Ob tokratni novici, da se je rak vrnil, so bili Venezuelci šokirani, saj jim je Chavez pred tem zatrjeval, da je bilo zdravljenje na Kubi uspešno in da je raka premagal.