stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hugo Chavez: hude krvavitve med operacijo zaradi raka

Deli na:
Hugo Chavez: hude krvavitve med operacijo zaradi raka

Foto: Reuters

Zdravstveno stanje venezuelskega predsednika Huga Chaveza, ki je bil v torek na Kubi operiran zaradi raka, je stabilno, je v sredo zvečer sporočil venezuelski minister za informiranje Ernesto Villegas. Včeraj pa je pojasnil, da je imel Chavez med operacijo nekaj zapletov, med drugim hude krvavitve, a zdaj dobro okreva.

Zdravniki so sporočili, da je "bolnik v stabilnem stanju, v evolucijskem procesu", je v izjavi, ki sta jo prenašala radio in televizija, sporočil minister. Dodal je, da Chaveza v Havani spremljajo svojci.

Venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro, ki ga je Chavez predlagal za svojega naslednika, je pred tem sporočil, da bo Chavezovo okrevanje po operaciji "zapleteno in težko". Maduro, ki je v torek sporočil, da je bila operacija uspešna, je Venezuelce še pozval, naj bodo pripravljeni na "trdo in težko" obdobje.

Minister Villegas je nocoj opozoril, da bo proces okrevanja zaradi težavnosti operacije in zapletov med njo trajal nekaj časa, poročajo tuje tiskovne agencije. Med zapleti je omenil krvavitve.

58-letni Chavez je moral na operacijo, ker so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. To je bila zanj že četrta operacija zaradi raka.

Venezuelskemu voditelju so raka prvič diagnosticirali junija lani, nakar je prestal že več operacij ter tudi kemoterapije in obsevanja. Ob tokratni novici, da se je rak vrnil, so bili Venezuelci šokirani, saj jim je Chavez pred tem zatrjeval, da je bilo zdravljenje na Kubi uspešno in da je raka premagal.