tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Nika Zorjan 3 Njena.si

Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!

Svet

Chavezu na Kubi odstranili tumor

Deli na:
Chavezu na Kubi odstranili tumor

Foto: Reuters

Venezuelskemu predsedniku Hugu Chavezu so v kubanski prestolnici Havana uspešno odstranili tumor v predelu medenice in se počuti dobro, je danes sporočil venezuelski podpredsednik Elias Jaua. Dodal je, da predsednik sedaj okreva v tamkajšnji bolnišnici. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, med operacijo pa ni bilo zapletov.

Minuli teden je Chavez, ki so mu kubanski zdravniki junija lani po dveh operacijah odstranili rakavi tumor, sporočil, da so mu v predelu medenice, kjer so mu odstranili raka, odkrili spremembo na tkivu. Dodal je, da gre verjetno za maligno tvorbo ter da morajo dva centimetra velik del tkiva odstraniti.

Elias Jaua je v posebni oddaji za radio in televizijo danes sporočil, da je operacija v Havani potekala v skladu z načrti in da je rezultat zadovoljiv ter da se Chavez dobro počuti. Ni povedal, kdaj je bil operiran, je pa znano, da je Chavez na Kubo prispel minuli petek.

Jaua je še dodal, da bodo zdravniki sedaj preučili odstranjeno tkivo, da bi odredili optimalen način zdravljenja.

Venezuelski predstavniki doslej niso povedali kakšne vrste raka je imel Chavez lani in kje natančno, je pa Chavez po operacijah oktobra lani sporočil, da raka nima več.

Možnost njegove vnovične bolezni meče senco na njegovo kandidaturo za predsednika na volitvah 7. oktobra, ko mu bo glavni tekmec skupen kandidat opozicije Hanrique Capriles. Chavez sicer državo vodi že 13 let.

Loading...