kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Chavezu na Kubi odstranili tumor

Deli na:
Chavezu na Kubi odstranili tumor

Foto: Reuters

Venezuelskemu predsedniku Hugu Chavezu so v kubanski prestolnici Havana uspešno odstranili tumor v predelu medenice in se počuti dobro, je danes sporočil venezuelski podpredsednik Elias Jaua. Dodal je, da predsednik sedaj okreva v tamkajšnji bolnišnici. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, med operacijo pa ni bilo zapletov.

Minuli teden je Chavez, ki so mu kubanski zdravniki junija lani po dveh operacijah odstranili rakavi tumor, sporočil, da so mu v predelu medenice, kjer so mu odstranili raka, odkrili spremembo na tkivu. Dodal je, da gre verjetno za maligno tvorbo ter da morajo dva centimetra velik del tkiva odstraniti.

Elias Jaua je v posebni oddaji za radio in televizijo danes sporočil, da je operacija v Havani potekala v skladu z načrti in da je rezultat zadovoljiv ter da se Chavez dobro počuti. Ni povedal, kdaj je bil operiran, je pa znano, da je Chavez na Kubo prispel minuli petek.

Jaua je še dodal, da bodo zdravniki sedaj preučili odstranjeno tkivo, da bi odredili optimalen način zdravljenja.

Venezuelski predstavniki doslej niso povedali kakšne vrste raka je imel Chavez lani in kje natančno, je pa Chavez po operacijah oktobra lani sporočil, da raka nima več.

Možnost njegove vnovične bolezni meče senco na njegovo kandidaturo za predsednika na volitvah 7. oktobra, ko mu bo glavni tekmec skupen kandidat opozicije Hanrique Capriles. Chavez sicer državo vodi že 13 let.