pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policija v Venezueli podrla tabore protestnikov, prijela 243 ljudi

Deli na:
Policija v Venezueli podrla tabore protestnikov, prijela 243 ljudi

Foto: Reuters

Policija v venezuelski prestolnici Caracas je v četrtek po krajevnem času vdrla v več taborov nasprotnikov režima in prijela 243 protestnikov. Ob tem so izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bil po pisanju venezuelskega časnika El Universal ubit policist, dva sta bila ranjena, poročajo tuje tiskovne agencije.

Venezuelsko notranje ministrstvo je sporočilo, da so v operaciji podrli štiri tabore, ki so jih postavili študenti. Notranji minister Miguel Rodriguez Torres je dejal, da so skupine nasilnežev tabore uporabljale za teroristična dejanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med protivladnimi protesti v Venezueli je po navedbah AFP od 12. februarja po vsej državi umrlo 42 ljudi, več kot 700 jih je bilo ranjenih.

Protestniki med drugim nasprotujejo visoki stopnji kriminala in slabim gospodarskim razmeram v Venezueli, ki jih zaznamujeta visoka inflacija in pomanjkanje osnovnih dobrin. Zahtevajo tudi odstop vlade pod vodstvom Nicolasa Madure. Zadnji mesec dni so se protestniki večinoma zadrževali v taborih v venezuelski prestolnici.

Vlada v Caracasu krivdo za nasilje med protesti pripisuje opoziciji, ki ji tudi očita poskus državnega udara. Opozicija pa vladi očita, da skuša kriminalizirati proteste.