alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

meteor Svet24.si

Meteor preletel Kip svobode v New Yorku

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

messi gleženj 1 Ekipa24.si

Pogled na Messijev gleženj je šokiral vse, zdaj ...

na granici _NNL3 Njena.si

Hrvaški igralec o psihičnih težavah, drogi in ...

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

Svet

Chavez znova odhaja na zdravljenje na Kubo

Deli na:
Chavez znova odhaja na zdravljenje na Kubo

Foto: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je v pismu venezuelskim poslancem napovedal, da bo znova odšel na zdravljenje raka na Kubo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Chavez je bil že večkrat na zdravljenju raka na Kubi. Nazadnje se je od tam vrnil julija, ko je sporočil Venezuelcem, da je bila zadnja radioterapija uspešna in da je zdravljenje zdaj končano. Prvič je bil na zdravljenju na Kubi junija 2011, tja pa se je znova vrnil februarja letos.

V pismu poslancem je Chavez pojasnil, da je kljub intenzivni kampanji pred predsedniškimi volitvami, na katerih je 7. oktobra osvojil četrti predsedniški mandat, upošteval "načrt dodatnega zdravljenja", ki so mu ga predpisali zdravniki. Med drugim je imel več terapij v hiperbarični komori ter redno fizioterapijo, kar naj bi pospešilo njegovo okrevanje.

58-letni Chavez, ki je na oblasti že od leta 1999, se je po zmagi na zadnjih volitvah po poročanju francoske tiskovne agencije AFP le redko pojavil v javnosti, večinoma le takrat, ko je vodil srečanja v predsedniški palači.