Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

love-island1 Svet24.si

Za 13 milijonov evrov lahko kupite del znamenitega...

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

poroka na prvi pogled vstopna Njena.si

Tekmovali sta v dveh šovih, zdaj se bosta ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Gotof je! Republikanski izzivalci Donalda Trumpa

Deli na:
Gotof je! Republikanski izzivalci Donalda Trumpa

Donald Trump in Ron DeSantis leta 2019 - Foto: Profimedia

Donald Trump bo še tretjič kandidiral za predsednika ZDA. Na poti do Bele hiše bo moral na strankarskih volitvah najprej premagati svoje republikanske tekmece. Njegov najresnejši tekmec bo morda floridski guverner Ron DeSantis. Ta zazdaj še ni javno povedal, ali bo kandidiral že za volitve 2024 ali pa bo počakal na leto 2028.

Donald Trump in Ron DeSantis sta dolgo dajala vtis, da sta tesna zaveznika. Zdaj pa je Trump začel javno udrihati po vzhajajočem političnem zvezdniku republikanske stranke s Floride.

DeSantis se na Trumpove žalitve in grožnje javno ne odziva, ampak modro molči. Vsekakor je spreten in preračunljiv politik.

Trump je dolga leta veljal za kralja tviterja, a mu je Twitter po napadu na kongres januarja 2021 za stalno ukinil njegov račun. Novi šef Twitterja Elon Musk mu je nedavno »odmrznil« njegov račun, a Trump, ki ima od februarja letos lastno družbene omrežje Truth Social, zazdaj (stanje na dan 22. novembra) še ni objavil nobenega novega čivka.

Morda bo za republikanskega predsedniškega kandidata kandidiral tudi Trumpov nekdanji podpredsednik Mike Pence, ki so ga hoteli nekateri najbolj goreči napadalci na kongres januarja lani celo umoriti.

Ne bo presenečenje, če bosta Trumpovi tekmici na republikanskih strankarskih volitvah (začele se bodo februarja 2024, že nekaj mesecev pred tem pa bodo prve televizijske debate) tudi Liz Cheney in Nikki Haley.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24