mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razpad Levice? Stranko zapustila še Violeta Tomić, ki je ob tem Nataši Sukič sporočila, naj bo tiho!

Deli na:
Razpad Levice? Stranko zapustila še Violeta Tomić, ki je ob tem Nataši Sukič sporočila, naj bo tiho!

Poslanka Levice Violeta Tomić. - Foto: Bobo

Poslanka Violeta Tomić je za portal N1 potrdila, da zapušča stranko Levica. Že dopoldne je Večeru povedala, da na prihajajočih volitvah ne bo kandidirala na listi Levice.

Tomićeva je stranki obrnila hrbet, ker so ji namesto v Ljubljani, kjer živi že 40 let, ponujali kandidaturo v Mariboru. »Če si volilne okraje delimo tam, kjer so najvišji ratingi, smo zgrešili svoje poslanstvo in bistvo,« je izjavila za Večer.

Vmes se je danes na facebooku zapletla še v prepir s poslanko Levice Natašo Sukič, ki se je obregnila ob prestope poslancev, kot je bil nedavni Željka Ciglerja iz Levice v SD, pri čemer je bila Sukičeva kritična do »kameleonstva« takih poslancev.

»Suki, NEHAJ!!! Se ti ne zdi, da si lahko kdaj tudi tiho?? Predvsem če nisi vprašana,« je zabrusila Sukičevi Tomićeva (ki, ironično, ne slovi po tem, da bi znala biti tiho). Stranki je ob tem očitala, da je njen najljubši šport brcanje človeka, ko je na tleh.

Levica je tako izgubila še tretjega poslanca: pred Ciglerjem je že marca lani stranko zapustil poslanec Franc Trček, ki je prestopil v SD. Med Tomićevo in stranko je nekajkrat vidno počilo, denimo ob njeni blamaži na evropskih volitvah 2019, ko se je kot eden dveh vodilnih kandidatov evropske levice v javnih nastopih vse prej kot izkazala. Nazadnje so se grdo gledali zaradi njenega zavračanja cepljenja in promoviranja od stroke neodobrenih zdravil za covid. Iz zanesljivih virov smo tudi izvedeli, da se je Tomićeva zanimala za prestop v LMŠ, a so jo zaradi njenega anticepilstva zavrnili.

Foto: zajem zaslona - Facebook