feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Google razvija pametna očala

Deli na:

Že istočasna hoja in pisanje sporočil na mobitelu je lahko včasih nevarna. Kaj se bo šele zgodilo, ko bodo vsi začeli nositi futuristična, z internetom povezana očala, ki jih želi oblikovati ameriško spletno podjetje Google. Z visokotehnološkimi očali bi lahko potrošniki opravljali ista opravila kot s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki.

Med nošenjem očal na poti naj bi se potrošnikom na lečah pred očmi tudi prikazal zemljevid z navodili za pot. Z očali bi se lahko uporabniki preko video klica pogovarjali s svojimi prijatelji in med hojo celo kupovali stvari prek spleta.

Internetno podjetje Google je v novem videoposnetku in na spletnem blogu predstavilo, kaj bi ljudem v prihodnosti omogočal projekt Glass. Takšna tehnologija trenutno še ne obstaja, vendar želi Google začeti razpravo o projektu ter zbirati inovativne ideje za novo tehnologijo.

Takšna očala odpirajo nešteto možnosti, vendar se istočasno pojavljajo vprašanja glede njihove praktičnosti, varovanja zasebnosti in celo o njihovi modnosti, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

loading...
Loading...