ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Svet

Google razvija pametna očala

Deli na:

Že istočasna hoja in pisanje sporočil na mobitelu je lahko včasih nevarna. Kaj se bo šele zgodilo, ko bodo vsi začeli nositi futuristična, z internetom povezana očala, ki jih želi oblikovati ameriško spletno podjetje Google. Z visokotehnološkimi očali bi lahko potrošniki opravljali ista opravila kot s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki.

Med nošenjem očal na poti naj bi se potrošnikom na lečah pred očmi tudi prikazal zemljevid z navodili za pot. Z očali bi se lahko uporabniki preko video klica pogovarjali s svojimi prijatelji in med hojo celo kupovali stvari prek spleta.

Internetno podjetje Google je v novem videoposnetku in na spletnem blogu predstavilo, kaj bi ljudem v prihodnosti omogočal projekt Glass. Takšna tehnologija trenutno še ne obstaja, vendar želi Google začeti razpravo o projektu ter zbirati inovativne ideje za novo tehnologijo.

Takšna očala odpirajo nešteto možnosti, vendar se istočasno pojavljajo vprašanja glede njihove praktičnosti, varovanja zasebnosti in celo o njihovi modnosti, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Loading...