Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marko Jaklič: črnograditelj, plagiator in obsojenec

Deli na:
Marko Jaklič: črnograditelj, plagiator in obsojenec

Foto: Primož Lavre

Svojo črno gradnjo v Selu nad Polhovim Gradcem bo lahko Jaklič lahko legaliziral, gradnja brez dovoljenj pa ni njegov edini greh.

Marko Jaklič ni le črnograditelj. Na ljubljanski ekonomski fakulteti so mu pred dvema letoma odvzeli magistrski naziv, potem ko so ugotovili, da je njegovo magistrsko delo plagiat. Pred nekaj dnevi pa je okrožno sodišče v Ljubljani odločilo, da je skupaj z nekdanjim članom uprave Vzajemne to zavarovalnico oškodoval za kar 360 tisoč evrov, ker sta podjetju nevrokirurga Boruta Geršaka MAAT neupravičeno izplačala ta znesek. Geršak je za Vzajemno opravil bistveno manj storitev (drugih zdravniških mnenj), kot je bilo dogovorjeno v pogodbi. Sodba še ni pravnomočna, Jaklič se bo nanjo seveda pritožil.

KPK pa je glede Jakliča ugotovila, da se je med vodenjem Lekarne Ljubljana sistematično izogibal dolžnosti sporočanja svojega premoženjskega stanja. Za ugotovitev tega je zato KPK v postopek pritegnila Durs  in Urad za preprečevanja pranja denarja. Pri časniku Finance so naredili analizo Jakličevega premoženja in ugotovili, da so vse njegove nepremičnine v Sloveniji vredne 1,2 milijona evrov, še za milijon evrov pa ima premoženja v Srbiji in na Hrvaškem.



Premoženje v Sloveniji je prepisal na svojo ženo Andrejo Jaklič, profesorico mednarodnih ekonomskih odnosov na FDV. obremenil ga je še z zemljiškim dolgom v višini 1,2 milijona evrov. Po zakonu se mora na nepremičnine, ki so v postopku, gradbena inšpekcija v zemljiški knjigi vpisati plombo za prepoved razpolaganja. Kot kaže, tega glede črne gradnje v Selu niso storili.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.