901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoski premier na udaru zaradi poleta z vladnim letalom na finale lige prvakov

Deli na:
Francoski premier na udaru zaradi poleta z vladnim letalom na finale lige prvakov

Foto: Reuters

Francoski premier Manuel Valls se je znašel pod plazom kritik, ker je minulo soboto z vladnim letalom odletel v Berlin, kjer si je s svojima otrokoma ogledal finale lige prvakov med Barcelono in Juventusom. Trdi sicer, da je bil njegova pot službena, je pa pod pritiskom danes vendarle pristal, da povrne stroške za polet sinov v višini 2500 evrov.

"Ker je bila to službena pot, sem uporabil sredstva, ki so na voljo premierju," je danes dejal Valls. "Sem pa občutljiv na odziv Francozov in v svojem ravnanju moram biti izjemno vesten. Če bi se priložnost ponudila še enkrat, tega ne bi ponovil," je priznal. Da bi odstranil vsakršen dvom, se je odločil poravnati stroške leta za svoja otroka v višini 2500 evrov.

Valls, ki se je rodil v Barceloni, je navdušen navijač kluba Barcelone, ki je v soboto tudi zmagal na tekmi v Berlinu. Že vseskozi vztraja, da se je tja odpravil na uradno povabilo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija. V Parizu trdijo, da sta razpravljala o evropskem nogometnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Franciji.

A vendarle njegov obisk v javnosti ni bil dobro sprejet. Glede na anketo inštituta Elabe za televizijo BFMTV so se trije od štirih Francozov izrekli za šokirane zaradi poti, ki naj bi po navedbah vladnega vira stala med 12.000 in 15.000 evri.

Dodatno olje na ogenj je nato prilil še Valls sam, ko je govoril o svoji strasti do nogometa in vztrajal, da ima spričo natrpanega urnika pravico do trenutkov sprostitve.

Opozicija je afero izkoristila za kritike na račun Vallsa, češ da premier sploh ni v stiku z realnostjo Francozov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.