favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Temperature bodo padle pod ledišče, pozeba ogroža pridelek

Deli na:
Temperature bodo padle pod ledišče, pozeba ogroža pridelek

Foto: Bobo

Ponoči in v petek zjutraj bodo temperature v večjem delu Slovenije padle pod ledišče.

Najnižje temperature bodo v zatišnih legah od -6 do -1 stopinje Celzija, zato bo nevarnost spomladanske pozebe, opozarjajo na agenciji za okolje. Še vedno velja tudi opozorilo zaradi močnega vetra severnih smeri.

Močan veter bo pihal v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji. Najmočnejši sunki bodo predvidoma dosegali hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro.

Veter je nekaj težav povzročal že v sredo. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je odkrival strehe in podiral drevesa predvsem v severni polovici države od Gorenjske pa vse do Prekmurja.

Veter je povzročal nevšečnosti tudi v prometu. Kot so danes opozorili na Policijski upravi Kranj, je veter je okrepljen tudi danes, ponekod so zelo verjetni občasni močnejši sunki vetra. Na gorenjski avtocesti je to predvsem na območju Most. Vozniki naj se zato izogibajo prehitevanju in naj vozijo še posebej previdno ter na zadostni varnostni razdalji, saj močan veter lahko tudi "prestavi" vozilo, so opozorili na policiji.



Danes bo v zahodnih in osrednjih krajih precej jasno, proti vzhodu pa zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 15 stopinj.

V petek bo pretežno jasno, veter bo do jutra oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 11 do 15 stopinj. V soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo. V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo v notranjosti Slovenije prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo večinoma sončno, popoldne bodo še posamezne plohe.

Vremenoslovci sadjarjem in vrtičkarjem zaradi nevarnosti pozebe priporočajo, da v petek in soboto rastline prekrijejo oz. izvajajo protislansko zaščito in tako zmanjšajo tveganje zaradi pozebe. Priporočajo tudi budno spremljanje razvoja vremena v prihodnjih dneh.

Sadjarji za zdaj ocenjujejo, da so razmere solidne in upajo, da temperature v tem tednu ne bodo prenizke. Upajo in želijo si, da se ne bi ponovila lanska zgodba, ko je aprilska pozeba uničila pridelek marsikateremu sadjarju in vinogradniku.