fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Svet

Britanska kraljeva družina bo v letu 2012 prepotovala svet

Deli na:
Britanska kraljeva družina bo v letu 2012 prepotovala svet

Foto: Reuters

Britanska kraljeva družina bo v letu diamantnega jubileja, ki označuje 60-letno vladavino kraljice Elizabete II., obiskala države Commonwealtha, britanska kronska posestva in čezmorska ozemlja, so ta teden naznanili v Buckinghamski palači.

Princ William in njegova žena Catherine bosta potovala v azijsko-pacifiško regijo, medtem ko bo princ Charles z ženo Camillo med drugim obiskal Avstralijo in Kanado, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

85-letna kraljica in njen mož princ Philip bosta sicer ostala v Veliki Britaniji, vendar načrtujeta, da bosta po dolgem in po čez prepotovala Anglijo, Škotsko, Wales in Severno Irsko.

"Člani kraljeve družine bodo kraljico zastopali v tujini skozi celo leto diamantnega jubileja. Obiskali bodo države britanske skupnosti narodov (Commonwealth), kronska posestva in britanska čezmorska ozemlja," je povedal predstavnik Buckinghamske palače.

Princ William bo z ženo Catherine obiskal Malezijo, Singapur, Salomonove otoke in Tuvalu. Njegov brat princ Harry bo v svojem prvem samostojnem obisku v imenu kraljice obiskal Belize, Jamajko in Bahame.

Williamov in Harryjev oče, princ Charles, bo s Camillo obiskal Avstralijo, Kanado, Novo Zelandijo in Papuo Novo Gvinejo.

Na Falklandske otoke bo kraljeva družina poslala kraljičinega bratranca Edwarda, kentskega grofa.

Kraljičin drugi sin princ Andrew bo obiskal Indijo, njena hčerka princesa Anne bo obiskala Mozambik in Zambijo, njen najmlajši sin princ Edward pa bo obiskal karibske otoke.

Dlje od kraljice Elizabete je bila na prestolu le njena praprababica, kraljica Viktorija, ki je britanskemu imperiju vladala več kot 63 let. Elizabeta je bila okronana za kraljico leta 1952, potem ko je njen oče, kralj Jurij VI. umrl med uradnim obiskom v Keniji.

Iz Buckinghamske palače so tudi sporočili, da bodo v Veliki Britaniji v čast kraljičinega jubileja imeli 4-dnevni podaljšan konec tedna od 2. do 5. junija, medtem ko se bodo Kanada, Avstralija in Nova Zelandija same odločile, kako bodo praznovali 60. obletnico kraljičine vladavine.

loading...
Loading...