Revija Reporter
Svet

Bodo Hrvati izvolili svetlolasko, hrvaškega Pahorja ali slavonskega Thompsona

Aleš Žužek

24. nov. 2019 20:00

Deli na:

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Profimedia

Hrvati bodo 22. decembra letos in 5. januarja prihodnje leto odšli na predsedniške volitve. V Reporterju pišemo, kdo od 21 napovedanih kandidatov ima največ možnosti za zmago na hrvaških predsedniških volitvah.

Pišemo tudi, koliko glasov ankete zdajšnji predsednici Kolindi Grabar-Kitarović napovedujejo v prvem krogu in koliko v morebitnem drugem krogu, če se bo vanj uvrstila.



Pojasnjujemo, zakaj lahko nekdanji vodja socialdemokratov in nekdanji hrvaški premier Zoran Milanović postane hrvaški Borut Pahor.

Pišemo, katera pripadnika zloglasne Udbe Milanović ni hotel izročiti Nemčiji.

Razložimo, zakaj je pevec domoljubnih pesmi Miroslav Škoro v prvem krogu bolj nevaren Grabar-Kitarovićevi kot Milanoviću.

Pišemo tudi o prahu, ki ga je na Hrvaškem s svojimi izjavami o Hrvatih, jogurtu, kajkavski popevki, svojem očetu mesarju in Golem otoku dvignila zdajšnja predsednica.

Razkrivamo, kaj pevec Škoro, ki bi ga lahko opisali kot nekakšno slavonsko različico Thompsona, meni o ustaškem pozdravu »za dom spremni« in kaj bi naredil v nekdanjem ustaškem koncentracijskem taborišču v Jasenovcu.

Pišemo o ženi Miroslava Škore, ki je rojena v ZDA in je delno srbskega rodu.

Pišemo tudi, v katerih delih Hrvaške je močnejši HDZ in v katerih levica.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24