avto, hitrost, divjanje, vožnja Svet24.si

Strožje kazni za divjake na cesti v Avstriji

kolektivna zavest Svet24.si

Teži kolektivne zavesti nihče ne more ubežati

MIRKO TUŠ Necenzurirano

Mirko Tuš trkal na vest delavcev, sam pa ...

tanja fajon, klemen žibert, matjaž han Reporter.si

V SD mrzlično iščejo rešitelja, a nihče noče...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

Adam Delius Ekipa24.si

Da bi Elšnik v Celju sedel na klopi? Odziv ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bizarno Berlusconijejo poslovilno darilo - album ljubezenskih pesmi

Deli na:
Bizarno Berlusconijejo poslovilno darilo - album ljubezenskih pesmi

Foto: Reuters

Zdaj že nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je v sredo - zadnji dan, ko je še bil formalno gledano še na čelu vlade - izdal svojo najnovejšo zgoščenko z ljubezenskimi pesmimi, ki nosi naslov Resnična ljubezen (Il vero amore). Na albumu je Berlusconi znova združil moči z neapeljskim kitaristom Marianom Apicello.

Medtem ko je donedavni predsednik vlade, medijski mogotec, milijarder in samooklicani latino ljubimec, ki je pred leti s petjem zabaval goste na križarjenjih, prispeval besedila pesmi, je Apicello poskrbel za glasbo. Tudi tokrat so njune pesmi posvečene ljubezni, čutne in sentimentalne, so se pa prvič na albumu znašli tudi samba ritmi, piše francoska tiskovna agencija AFP.

75-letni Berlusconi, ki je z nastopi na križarkah prenehal dolgo nazaj, še vedno pa s petjem rad pozabava goste svojih zabav, naj bi sicer svojo že četrto zgoščenko z Apicellom po prvotnih načrtih izdal septembra, a je na prodajne police prišla z dvomesečno zamudo. Mediji so zato že ugibali, ali ni boj s finančno krizo in političnimi nasprotniki premieru morda vzel preveč časa in je bil prisiljen glasbo za nekaj časa pustiti ob strani, a temu očitno vendarle ni bilo tako.
 
Kot še poroča AFP, je Berlusconi zadnje dni na čelu vlade namenil tudi zavijanju daril in drugih predmetov, ki se jih je odločil odnesti s seboj ob odhodu iz premierskega kabineta. Po poročanju časnika La Repubblica je med številnimi darili izbral kazahstanski meč in dragoceno kitajsko vazo, ki naj bi imela zanj veliko čustveno vrednost, ter tri fotografije, na katerih je z nekdanjim ameriškim predsednikom Georgeom Bushem ter papežema Benediktom XVI. in pokojnim Janezom Pavlom II.
 
Z omenjeno vazo je povezana ena od anekdot o Berlusconiju. Ko jo je namreč prejel za darilo, je najprej šokiral prisotne diplomate s tem, ko se je pretvarjal, da mu bo padla iz rok. Kot pika na i pa je sledila še njegova izjava, da so mu rože na vazi sicer všeč, a da naj mu naslednjič prinesejo takšno, ki bo poslikana s prizori iz kamasutre. Kamasutra je sicer umetnost spolnosti, ki se je razvila v Indiji in nima zveze s Kitajsko.