feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Berlusconi zahteva koalicijo z Bersanijem ali predčasne volitve

Deli na:
Berlusconi zahteva koalicijo z Bersanijem ali predčasne volitve

Foto: Reuters

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi je mandatarja za sestavo italijanske vlade Pier Luigija Bersanija ponovno pozval h koaliciji z desnosredinskim taborom. V nasprotnem primeru bi morali čim prej razpisati predčasne volitve, najbolje še to poletje, je v pogovoru za Canale 5 danes dejal Berlusconi.

Dodal je, kot povzema avstrijska tiskovna agencija APA, da bo, če bodo poleti volitve, ponovno nastopil kot kandidat za predsednika vlade. "Zaradi zaupanja in ljubezni, ki so mi ju izkazali milijoni Italijanov, bom v predvolilnem boju ponovno stal v prvih vrstah," je poudaril bivši italijanski premier.

Kritike je Berlusconi naslovil na račun Bersanija zaradi njegovih prizadevanj, da bi v koalicijo pritegnil protestno gibanje Pet zvezd in komika Beppeja Grilla. "Grillo je Bersaniju že večkrat rekel ne in se mu posmehoval," je še dejal Berlusconi.

Bivši premier je tudi zahteval, da vodilni predstavnik njegovega desnosredinskega tabora nasledi sedanjega predsednika Giorgia Napolitana, ki se mu mandat izteče maja letos. "Če bo levica, ki je že zasedla vse ključne pozicije v ustanovah, imela tudi novega predsednika, bomo blokirali delo senata in celotnega parlamenta ter na ulice poslali svoje ljudi," je zagrozil Berlusconi.

Napolitano je 61-letnemu Bersaniju v petek podelil mandatarstvo za sestavo vlade. Bersani ima za danes napovedane pogovore z največjimi sindikati in največjimi strankami, med drugim srečanje z vodstvom svoje levosredinske Demokratske stranke. V torek ali sredo naj bi Napolitana seznanil z rezultati svojih posvetovanj o sestavi vlade.

loading...
Loading...