koktail Dobra karma

Smrtonosni koktalj, ki ga uživamo vsi: mešanica ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 10. avgusta

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

denar, delavec, kovanci Svet24.si

Zavod RS za zaposlovanje danes izplačuje ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Kdo so Bosanci, za katere Janković spreminja ...

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Arnold Schwarzenegger Njena.si

Arnold Schwarzenegger prvič postal dedek

Svet

Berlusconi zahteva koalicijo z Bersanijem ali predčasne volitve

Deli na:
Berlusconi zahteva koalicijo z Bersanijem ali predčasne volitve

Foto: Reuters

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi je mandatarja za sestavo italijanske vlade Pier Luigija Bersanija ponovno pozval h koaliciji z desnosredinskim taborom. V nasprotnem primeru bi morali čim prej razpisati predčasne volitve, najbolje še to poletje, je v pogovoru za Canale 5 danes dejal Berlusconi.

Dodal je, kot povzema avstrijska tiskovna agencija APA, da bo, če bodo poleti volitve, ponovno nastopil kot kandidat za predsednika vlade. "Zaradi zaupanja in ljubezni, ki so mi ju izkazali milijoni Italijanov, bom v predvolilnem boju ponovno stal v prvih vrstah," je poudaril bivši italijanski premier.

Kritike je Berlusconi naslovil na račun Bersanija zaradi njegovih prizadevanj, da bi v koalicijo pritegnil protestno gibanje Pet zvezd in komika Beppeja Grilla. "Grillo je Bersaniju že večkrat rekel ne in se mu posmehoval," je še dejal Berlusconi.

Bivši premier je tudi zahteval, da vodilni predstavnik njegovega desnosredinskega tabora nasledi sedanjega predsednika Giorgia Napolitana, ki se mu mandat izteče maja letos. "Če bo levica, ki je že zasedla vse ključne pozicije v ustanovah, imela tudi novega predsednika, bomo blokirali delo senata in celotnega parlamenta ter na ulice poslali svoje ljudi," je zagrozil Berlusconi.

Napolitano je 61-letnemu Bersaniju v petek podelil mandatarstvo za sestavo vlade. Bersani ima za danes napovedane pogovore z največjimi sindikati in največjimi strankami, med drugim srečanje z vodstvom svoje levosredinske Demokratske stranke. V torek ali sredo naj bi Napolitana seznanil z rezultati svojih posvetovanj o sestavi vlade.

Loading...