ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Svet

Bivši zunanji minister BiH imel sedem mobitelov, račune plačevala država

Deli na:
Bivši zunanji minister BiH imel sedem mobitelov, račune plačevala država

Foto: Reuters

Revizija poslovanja državnih organov v BiH je pokazala, da je zunanje ministrstvo BiH lani večkrat prekoračilo predvidena proračunska sredstva. Ena bolj bizarnih ugotovitev je, da je nekdanji zunanji minister Sven Alkalaj uporabljal sedem prenosnih telefonov, račune zanje pa je plačala država, poročajo danes mediji v BiH.

Po poročanju banjaluškega dnevnika Glas srbske, ki ga povzema hrvaška tiskovna agencija Hina, je odbor za finance in proračun predstavniškega doma parlamenta BiH v torek ugotovil, da so na zunanjem ministrstvu denar porabljali brez kakršnega koli nadzora.

Državni revizorji so med pregledom poslovanja med drugim ugotovili, da so na ministrstvu lani porabili 28,2 milijona evrov, od tega polovico za plače, kar je za 400.000 evrov več kot leto prej. Hkrati je ministrstvo imelo za vozila doma višje stroške kot za vozila v tujini.

Nekdanjemu zunanjemu ministru poleg mobilnih telefonov očitajo še, da je na državne stroške potoval na teniške turnirje, sporen pa je tudi nakup dveh daril v zlatarnah v vrednosti 12.500 evrov, saj je največja dovoljena vrednost darila sicer določena pri 60 evrih.

Alkalaja je marca letos generalni sekretar ZN Ban Ki Moon imenoval za izvršnega sekretarja Ekonomske komisije ZN za Evropo. Izbiro Alkalaja so v ZN utemeljili s tem, da gre za osebo z veliko izkušnjami z regionalnim sodelovanjem držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope.

Loading...