feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Bivši zunanji minister BiH imel sedem mobitelov, račune plačevala država

Deli na:
Bivši zunanji minister BiH imel sedem mobitelov, račune plačevala država

Foto: Reuters

Revizija poslovanja državnih organov v BiH je pokazala, da je zunanje ministrstvo BiH lani večkrat prekoračilo predvidena proračunska sredstva. Ena bolj bizarnih ugotovitev je, da je nekdanji zunanji minister Sven Alkalaj uporabljal sedem prenosnih telefonov, račune zanje pa je plačala država, poročajo danes mediji v BiH.

Po poročanju banjaluškega dnevnika Glas srbske, ki ga povzema hrvaška tiskovna agencija Hina, je odbor za finance in proračun predstavniškega doma parlamenta BiH v torek ugotovil, da so na zunanjem ministrstvu denar porabljali brez kakršnega koli nadzora.

Državni revizorji so med pregledom poslovanja med drugim ugotovili, da so na ministrstvu lani porabili 28,2 milijona evrov, od tega polovico za plače, kar je za 400.000 evrov več kot leto prej. Hkrati je ministrstvo imelo za vozila doma višje stroške kot za vozila v tujini.

Nekdanjemu zunanjemu ministru poleg mobilnih telefonov očitajo še, da je na državne stroške potoval na teniške turnirje, sporen pa je tudi nakup dveh daril v zlatarnah v vrednosti 12.500 evrov, saj je največja dovoljena vrednost darila sicer določena pri 60 evrih.

Alkalaja je marca letos generalni sekretar ZN Ban Ki Moon imenoval za izvršnega sekretarja Ekonomske komisije ZN za Evropo. Izbiro Alkalaja so v ZN utemeljili s tem, da gre za osebo z veliko izkušnjami z regionalnim sodelovanjem držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope.

loading...
Loading...