tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

Svet

Kitajska in Rusija zavračata tuje posredovanje v Siriji

Deli na:
Kitajska in Rusija zavračata tuje posredovanje v Siriji

Foto: Reuters

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov in njegov kitajski kolega Yang Jiechi sta danes v telefonskem pogovoru znova izrazila nasprotovanje morebitnemu tujemu posredovanju v Siriji in podprla režim sirskega predsednika Bašarja al Asada, je sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

Lavrov in Jiechi sta v telefonskem pogovoru razpravljala o prihodnji strategiji dveh velesil pri reševanju sirske krize. Manj kot mesec dni potem, ko sta Peking in Moskva blokirala sprejem resolucije o Siriji v VS ZN, "sta strani ponovno potrdili skupno stališče", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moskva in Peking si prizadevata za "hiter konec vsakršnega nasilja v Siriji in za začetek mirovnih pogovorov med predstavniki sirskih oblasti in tamkajšnje opozicije brez predpogojev ter brez tujega vmešavanja v sirske zadeve", je še zapisalo rusko zunanje ministrstvo.

Slednje sicer ni pojasnilo, za katere bodoče ukrepe sta se dogovorili državi, ki ostro nasprotujeta kakršnikoli tuji vojaški prisotnosti v Siriji.Tudi zahodne velesile so doslej zavračale možnost vojaškega posredovanja v Siriji, razmišljajo pa o humanitarni misiji za Sirijo, v okviru katere bi pomagali civilistom. Za tovrstno misijo pa bi bila morda potrebna zaščita manjšega kontingenta tujih sil.

Na kitajsko in rusko blokado resolucije, s katero bi VS ZN obsodil nasilje v Siriji, so letele številne kritike. V Siriji je neuspehu reševanja krize v VS ZN sledilo nadaljevanje nasilja tamkajšnjih vojaških sil nad protivladnimi protestniki in ofenziva na mesto Homs.

V Tuniziji se bo sicer v petek sestala skupina držav prijateljic Sirije, ki vključuje ZDA, evropske in arabske države. Predstavniki skupine, ki podpira miroljubne cilje sirske opozicije, naj bi razpravljali o zaostritvi sankcij proti Damasku ter ukrepih za sklenitev premirja v Siriji in za dostavo humanitarne pomoči na najbolj prizadeta območja.

Loading...