Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Svet

Bivši ruandski minister obsojen na dosmrtni zapor zaradi genocida

Deli na:

Mednarodno sodišče za vojne zločine v Ruandi je danes na dosmrtni zapor obsodilo nekdanjega ruandskega ministra za mladino Callixteja Nzabonimano. Spoznalo ga je za krivega, da je bil med glavnimi načrtovalci genocida v Ruandi leta 1994, v katerem je bilo ubitih okoli 800.000 Tutsijev in zmernih Hutujcev.

Sodišče s sedežem v tanzanijski Arushi ga je spoznalo za krivega genocida, načrtovanja ter spodbujanja h genocidu in k iztrebljanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ključna za njegovo obsodbo je bila njegova udeležba na sestanku z drugimi ministri 18. aprila 1994 v kraju Murambi v provinci Gitarama, na katerem so sprejeli dogovor, da bodo "vzpodbujali pobijanje Tutsijev ... z namenom njihovega delnega ali popolnega uničenja v provinci Gitarama", so poudarili trije sodniki v sodbi.

Poudarili so še, da je Nzabonimana k pobijanju Tutsijev pozival tudi na javnih prireditvah v različnih delih province aprila, maja in junija 1994.

Bivši minister, ki so ga prijeli v Tanzaniji februarja 2008, je v sodni dvorani ravnodušno poslušal izrek sodbe, njegov odvetnik pa je napovedal, da se bodo na sodbo pritožili.

Loading...