Revija Reporter
Svet

Bill Clinton je okužen s koronavirusom: Cepite se

STA
36 621

1. dec. 2022 8:02 Osveženo: 8:03 / 01. 12. 2022

Deli na:

Bill Clinton

Facebook/Bill Clinton

Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton je v sredo dejal, da je okužen z novim koronavirusom in ljudi pozval, naj se cepijo. Demokratski predsednik bo s tem pozivom sicer le stežka prepričal več republikancev. Kot ugotavlja študija univerze Yale, je zaradi nižje precepljenosti za posledicami covida-19 umrlo bistveno več republikancev kot demokratov.

Kljub temu, da so njegovi simptomi zaenkrat blagi, je to nova zdravstvena skrb za 76-letnika, ki je lansko leto zaradi vnetja sečil šest dni preživel v bolnišnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Bill Clinton je ZDA vodil med letoma 1993 in 2001.

Raziskovalci univerze Yale, ki so v zveznih državah Ohio in Florida ločili smrtne primere zaradi covida-19 po strankarski pripadnosti, so namreč ugotovili, da je v obeh državah zaradi te bolezni umrlo 76 odstotkov več podpornikov republikancev kot demokratov.

Prepad med umiranjem enih in drugih se je začel povečevati ravno po tem, ko so v ZDA začeli s cepljenjem proti covidu. Kljub temu, da se je cepil takratni predsednik Donald Trump, mu mnogi podporniki niso sledili, med drugim tudi zaradi razširjenosti številnih teorij zarot o domnevnih nevarnostih cepljenja.