hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

tin-vodopivec, urška-majdič Odkrito.si

TIN VODOPIVEC IN URŠKA MAJDIČ: pripravljata ...

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

Svet

"Ne hodite v ZDA!" je migrantom sporočila podpredsednica ZDA in se znašla na udaru levičarjev

Deli na:
"Ne hodite v ZDA!" je migrantom sporočila podpredsednica ZDA in se znašla na udaru levičarjev

Kamala Harris - Foto: Profimedia

Podpredsednica ZDA Kamala Harris, ki ji je predsednik Joe Biden zaupal nehvaležno nalogo zmanjševanja nezakonitega priseljevanja v ZDA, zaradi izjav med obiskom Gvatemale in Mehike doživlja napade tako od liberalnih demokratov kot od republikancev.

V ponedeljek je v Mehiki na novinarski konferenci vse prebivalce Latinske Amerike pozvala, naj ne odhajajo v ZDA, ker bodo zavarovali mejo in uveljavili zakone. Zato so jo napadli liberalnejši strankarski kolegi, kot je newyorška kongresnica Alexandria Ocasio Cortez.

"Iskanje političnega azila na ameriški meji je povsem zakonit način prihoda. ZDA so desetletja menjale režime in destabilizirale Latinsko Ameriko. Ne moreš nekomu zažgati hišo in ga potem kriviti, če beži pred ognjem," je sporočila kongresnica.

Republikanci pa so jo napadli, ker ne stori dovolj za reševanje problema povečanega nezakonitega priseljevanja v ZDA. "Ta njihov nekonvencionalni pristop je le cinična politična odločitev, da se krivda za krizo odvrne od Bidna," je dejal vodja manjšine v predstavniškem domu Kevin McCarthy iz Kalifornije.Nacionalni odbor republikanske stranke (RNC) jo je kritiziral, ker še ni obiskala meje, Harrisova pa se je zapletla glede tega v pogovoru za televizijo NBC. "Šli bomo na mejo, bili smo na meji in tudi v Evropi še nisem bila," je dejala.

Njeni zavezniki so jo branili. "Njen poziv ljudem, naj ne prihajajo, je sočuten in humanitaren zaradi nevarnosti, ki ljudi čakajo na dolgi poti na sever," je dejal demokratski kongresnik Raul Ruiz iz Kalifornije in dodal, da njena naloga ni enostavna.

Pot Harrisove na jug je namenjena promociji strategije Bidnove vlade za odpravo vzrokov migracij in ZDA nameravajo za pomoč državam, od koder bežijo prebivalci, nameniti milijarde dolarjev za gospodarsko okrevanje in boj proti korupciji.

Loading...