Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avtocestni ostrostrelec: na promet jezni tovornjakar streljal na mimovozeča vozila

Deli na:
Avtocestni ostrostrelec: na promet jezni tovornjakar streljal na mimovozeča vozila

Foto: Reuters

Nemški policiji je po več letih vendarle uspelo razvozlati skrivnostne napade na tamkajšnjih avtocestah. Nek voznik tovornjaka je namreč v torek priznal, da je prav on t.i. avtocestni ostrostrelec, ki je v petih let na mimovozeča vozila streljal najmanj 762-krat. Razlog naj bi bila "jeza in frustracija zaradi prometa".

Serija napadov, ki se je začela leta 2008, ni terjala smrtnih žrtev, je pa bila v enem od napadov leta 2009 huje ranjena neka voznica, ki jo je 57-letni tovornjakar ustrelil v vrat, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskovalci so imeli polne roke dela z iskanjem "ostrostrelca", saj so napadeni vozniki praviloma šele kasneje opazili sledi strelov in ugotovili, da je nekdo streljal nanje. Tarče napadov so bili večinoma drugi tovornjaki, občasno pa tudi osebni avtomobili in avtodomi.

S primerom se je ukvarjala posebna skupina 90 policistov. Pri delu so si med drugim pomagali s podatki, pridobljenimi s potovalnih računalnikov napadenih tovornjakov, s posnetki videokamer, ki so nameščene ob avtocestah, ter z izpiski klicev z mobilnih telefonov.

Sčasoma so prišli na sled Michaelu K. Aretirali so ga v nedeljo v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Na njegovem domu so našli več kosov strelnega orožja ter 1300 kosov streliva. Tovornjakar je že priznal svoja dejanja in povedal, da sta ga pri tem gnala "jeza in frustracija zaradi prometa".

Sedaj je na vrsti vložitev obtožnice, ki bo med drugim vključevala obtožbe o poskusu umora in povzročitvi hude telesne poškodbe.

Nemška policija ocenjuje, da gre za "frustriranega samotarja s sovraštvom do drugih ljudi". Promet na nemških avtocestah naj bi dojemal kot vojno.