Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avanturist postal »talec« ogromnega krokodila

Deli na:
Avanturist postal »talec« ogromnega krokodila

Foto: Arhiv Reporterja

Nek novozelandski avanturist je več kot dva tedna trepetal za svoje življenje na avstralskem otoku, kjer ga je zadrževal šestmetrski krokodil. Ryan Blair je kasneje priznal, da je zelo goreče molil, naj ga Bog reši, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Blair je sam raziskoval obalo nekega otoka pred zahodnoavstralsko obalo. Tam so ga odložili v želji po samotarski avanturi, ko so mu zaloge pričele pohajati, pa se je odločil s kajakom odveslati na štiri kilometre oddaljeno celino. A se je, takoj ko je prvič poskusil, prikazal šestmetrski krokodil, ki mu je prekrižal načrte.

Kasneje je 37-letnik pojasnil, da se je krokodil pokazal vsakič, ko je poskušal zapustiti otok. V strahu za svoje življenje je tako ostal ujet več kot dva tedna. "Strah me je bilo za življenje. Močno sem molil k Bogu, naj me reši," je povedal.

Očitno so bile molitve uslišane in mu poslal pomoč v obliki lokalnega ribiča. Don MacLeod je s svojim čolnom napravil ovinek do otoka, potem ko je na njem opazil nenavadno svetlobo. "Bil je zelo olajšan in šokiran," je pojasnil ribič in dodal, da je imel avanture željni Novozelandec srečo, saj mu je že zmanjkovalo pitne vode.

"Povedal mi je, da ga je vsakič, ko je sedel v svoj mali kajak, dolg le 2,5 metra, lovil ta krokodil, ki že več let živi na območju in je prava pošast," je pojasnil ribič. "Dali smo mu hladno pivo, kar verjetno ni bilo najbolj pametno, nato pa je na poti nazaj zaspal," je še dodal rešitelj.

Blair se je po dogodivščini že vrnil v domovino. "Zaenkrat mislim, da si lahko vzamem nekaj predaha od avantur," je pojasnil ob tem.