favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ahmadinedžad kljub rekordno nizki vrednosti riala nadaljuje boj proti Zahodu

Deli na:
Ahmadinedžad kljub rekordno nizki vrednosti riala nadaljuje boj proti Zahodu

Foto: Reuters

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je včeraj dejal, da Zahod bije gospodarsko vojno zoper Iran, da bi se slednji odpovedal svojemu jedrskemu programu. Medtem ko je včeraj iranski rial v primerjavi z ameriškim dolarjem dosegel novo rekordno nizko vrednost, je Ahmadinedžad poudaril, da bo Iran vse izgube, zadane s strani Zahoda, kompenziral.

Zahodne sankcije, ki so prizadele izvoz iranske nafte in posledično povzročile pomanjkanje prihodkov v tujih valutah, so "skrita in težka vojna na svetovni ravni," je dejal Ahmadinedžad med novinarsko konferenco v Teheranu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To je bitka. Uspeli so malo zmanjšati našo prodajo nafte, vendar to nameravamo nadomestiti," je poudaril Ahmadinedžad. Slednji je na novico, da je iranski rial dosegel novo rekordno nizko vrednost na prostem trgu, kjer je v zadnjem letu izgubil okoli 80 odstotkov svoje vrednosti, dejal, da ima Iran zadostne količine rezerv v tujih valutah za zadovoljitev potreb države in za "psihološko vojno na finančnem trgu".

Po njegovih besedah sankcije Zahoda "ciljajo ljudi" in dodal, da odpora iranskega ljudstva ne bodo zlomile. Po njegovem mnenju zahodne države "lažejo, ko trdijo, da so sankcije namenjene izvajanju pritiska na iransko vlado. Ni razloga za ta (valutna) nihanja".