reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ahmadinedžad: Iran ne bo popuščal pri jedrskem sporu

Deli na:
Ahmadinedžad: Iran ne bo popuščal pri jedrskem sporu

Foto: Reuters

Iran glede svojega jedrskega programa ne bo popuščal Zahodu, je danes v nagovoru Irancem ob 34. obletnici islamske revolucije dejal iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad. Poudaril je, da bi morali 34 let po revoluciji sovražniki Irana vedeti, da ustrahovanje in pritiski ne delujejo.

"Iran je danes država z znanjem o jedrski tehnologiji, pa če vam je to všeč ali ne. Zato bi bilo za vas bolje, da se s tem sprijaznite," je Ahmadinedžad v govoru na teheranskem trgu Azadi sporočil Zahodu.

"Nekaj bi moralo biti jasno tudi našim največjim sovražnikom. Iran je pokazal svet in neverjeten odpor vsem pritiskom sovražnikov ter ne bo odstopil od zasledovanja svojih jedrskih pravic," je dejal iranski predsednik.

Za prihodnji teden je sicer napovedano novo srečanje iranskih predstavnikov s skupino Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), konec meseca pa naj bi se v Kazahstanu nadaljevala pogajanja Irana s šestimi svetovnimi silami.

Ahmadinedžad je sicer namigoval na neposredna jedrska pogajanja z ZDA in poudaril, da bi Iran sprejel razumna pogajanja, osnovana na medsebojnem spoštovanju, vendar ostro zavrača vojaška svarila in grožnje s sankcijami.

V Iranu so sicer danes ob praznovanju obletnice islamske revolucije iz leta 1979 potekali množični shodi. V Teheranu se je zbralo več sto tisoč, po državi pa več milijonov ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.