tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

navijac-turkinja Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenci katedrala slovenski navijači Ekipa24.si

Sijajni prizori iz Kölna! Slovenci pred mogočno ...

Svet

Berlusconi: Ne preostane mi drugega, kot da organiziram revolucijo

Deli na:
Berlusconi: Ne preostane mi drugega, kot da organiziram revolucijo

Foto: Reuters

Levo usmerjeni italijanski časnik La Repubblica je danes objavil nove prepise prisluhov predsedniku vlade Silviu Berlusconiju, v katerih ta toži, da je levičarsko sodstvo prevzelo oblast in da mu ne preostane nič drugega kot organizirati revolucijo.

Prisluhi obsegajo več telefonskih pogovorov med Berlusconijem in Valterjem Lavitolo, nekdanjim urednikom časnika L'Avanti, ki je danes eden od preiskovancev v primeru Tarantini in se skriva v tujini.

Sodišče v Bariju je nedavno razpisalo nalog za njegovo aretacijo, saj naj bi preiskovalcem lagal o naravi transakcij med Berlusconijem in Gianpaolom Tarantinijem, ki je dobavljal prostitutke za premierove zasebne zabave.
 
Berlusconi Lavitoli pojasnjuje, da danes v Italiji ljudje in parlament ne štejejo nič, da je vsa oblast v rokah sodnikov, ki se zanašajo na podporo La Repubblice in vseh ostalih levičarskih časnikov ter tujega tiska.
 
Zato kot edino rešitev vidi "pravo revolucijo", z milijoni ljudi na ulicah, ki bodo napadli milansko sodno palačo in zasedli prostore La Repubblice.
 
V največji opozicijski stranki, Demokratski stranki, so premierove pozive k revoluciji in obtožbe na račun medijev ocenili kot nevredne njegovega položaja.
 
Premier Berlusconi skuša z zakonom omejiti oziroma preprečiti objavljanje prisluhov, ki jih italijanski časniki redno objavljajo, vendar zakona doslej ni uspel spraviti skozi zakonodajni postopek.
 
Zakonu nasprotujejo tudi novinarske organizacije in različna družbena gibanja, ki menijo, da bi z njim omejili dostop do informacij, ki razkrivajo korupcijo in druge afere v politično-gospodarskem vrhu.