Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

ABBA morda ponovno skupaj za 40. obletnico zmage na Evroviziji

Deli na:
ABBA morda ponovno skupaj za 40. obletnico zmage na Evroviziji

Foto: Arhiv Reporterja

Legendarna švedska pop skupina ABBA razmišlja o ponovnem skupnem nastopu, da bi tako obeležila 40. obletnico zmage na Evroviziji. Obstajajo načrti, da bi nekaj pripravili, "a v tem trenutku ne morem napovedati, kaj se bo z njimi zgodilo," je v pogovoru za nemški časnik Welt am Sonntag dejala pevka Agnetha Faltskog.

ABBA je nastala leta 1972, ko je Faltskogova spoznala poznejšega moža, kitarista in pisca pesmi Björna Ulvaeusa, Bennyja Anderssona in Anni-Frid Lyngstad.

Na Evroviziji v Brightonu je skupina leta 1974 zmagala s pesmijo Waterloo. S svojimi glamuroznimi opravami in videi je zasedba dosegla do takrat nepreseženo število hitov, kot so Mamma Mia, Dancing Queen in Super Trouper. S prodajo več kot 380 milijonov plošč po svetu so postali ena najuspešnejših pop skupin.

Skupina se sicer nikoli ni uradno razšla, a njihov zadnji album The Visitors je izšel leta 1982. Faltskogova in Lyngstadova sta se potem preizkusili v solo karierah. Andersson in Ulvaeus sta napisala muzikal Chess, 24 skladb zasedbe pa spremenila v muzikal Mamma Mia (1999).

Doslej so vsi štirje člani vztrajno zanikali možnost ponovne združitve, saj si, kot je Ulvaeus dejal na švedski premieri Mamma Mie leta 2008, želijo, da bi si jih ljudje zapomnili takšne. kot so bili - "mlade, živahne in polne ambicij", piše francoska tiskovna agencija AFP.

Ulvaeus je podobno dejal tudi lani, ob predstavitvi skupini posvečenega muzeja. V Stockholmu so muzej odprli 7. maja letos.

V pogovoru za Welt am Sonntag je Faltskogova še dejala, da ne želi preveč razmišljati o tem, ali naj se skupina ponovno združi ali ne, a posvarila, da se jim čas izteka: "Staramo se. Ne predstavljam si, da bi se na odru pojavila s palico."