nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec navija za priznanje Palestine

Deli na:
Erjavec navija za priznanje Palestine

Foto: Primož Lavre

Zunanji minister Karl Erjavec je včeraj v Bruslju ocenil, da bi bilo priznanje Palestine "korak v pravo smer". "Mislim, da bi bil to korak v pravo smer, vendar mora pa to priznanje znotraj Slovenije doseči čim širše soglasje," je odgovoril minister na vprašanje, ali bi Slovenija po njegovem osebnem mnenju morala priznati Palestino.

Erjavec je povedal, da so zunanji ministri EU včeraj na zasedanju v Bruslju ocenili, da je bližnjevzhodni proces mrtev in ga je treba reaktivirati, ter da EU ne bo sprejela nobenega sklepa o priznanju Palestine, temveč je to vprašanje v pristojnosti članic.

Ob tem je spomnil, da v Sloveniji že obstajajo pobude za priznanje Palestine in da bo v kratkem nujna seja odbora za zunanjo politiko, na kateri bodo razpravljali o tem vprašanju.

Če ni možnosti za politično rešitev v smeri dveh držav, potem je treba po ministrovem osebnem mnenju izvesti ustrezen pritisk na Izrael in priznanje Palestine bi verjetno pomenilo takšen pritisk.

Na vprašanje, ali bi bilo prav, da bi bila Slovenija med prvimi članicami unije, ki bi priznale Palestino, je minister odgovoril: "Meni se zdi prav, da bi v okviru neke demokratične razprave znotraj institucij pač ta korak storili."