petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

ZZR: Imenovanje Bratuškove za komisarko bo okrepilo evroskepticizem v Sloveniji

Deli na:
ZZR: Imenovanje Bratuškove za komisarko bo okrepilo evroskepticizem v Sloveniji

Foto: Bobo

V Zboru za republiko pozivajo predsednika evropske komisije Junckerja, da Alenke Bratušek ne uvršča na kandidatne liste za evropsko komisarko, poslance Evropskega parlamenta, posebej poslance Evropske ljudske stranke pa, da njeno eventuelno kandidaturo  zavrnejo že na parlamentarnih zaslišanjih.

Objavljamo izjavo Zbora za republiko:

Zbor za republiko ugotavlja da zadnje informacije o postopku imenovanja slovenskega kandidata za položaj evropskega komisarja vzbujajo resne pomisleke. Povabilo na razgovor predsednika evropske komisije gospoda Junckerja kandidatki Alenki Bratušek, ki bi se lahko nadaljeval v formalnem predlogu za evropsko komisarko, je odločitev ki je v popolnem nasprotju s temeljnimi principi in izročili evropske demokracije.  

Gospa Bratušek ni članica nobene od obeh vodilnih grupacij evropske unije (Evropske ljudske stranke oz. Evropskih socialistov)  in je z dosedanjim političnim delom skrbela predvsem in samo za lasten , oseben interes, ki se ne nazadnje kaže tudi v samopredlagateljstvu za položaj evropskega komisarja. Kot predsednica  je v dobrem letu vodenja vlade, državo Slovenijo dodatno zadolžila za več kot 10 mrd Eurov, njena vlada je zunanjo  in obrambno politiko iz evro-atlanskih povezav usmerila v nerazumno približevanje Rusiji, prav tako pa se je s svojimi javnimi nastopi izkazala kot zagovornica skrajno levičarskih proti evropskih idej.

Zbor za republiko zato najprej poziva predsednika vlade republike Slovenije dr. Cerarja, da takoj po imenovanju njegove vlade iz procedure imenovanja umakne vse tri do sedaj predlagane kandidate.
 
Obenem zbor poziva predsednika evropske komisije g. Junckerja da Alenke Bratušek ne uvršča na kandidatne liste  za evropsko komisarko, poslance Evropskega parlamenta, posebej poslance Evropske ljudske stranke pa, da njeno eventuelno kandidaturo  zavrnejo že na parlamentarnih zaslišanjih.
 
V Zboru za republiko ocenjujemo, da bi Imenovanje Akenke Bratšek za evropsko komisarko, okrepilo evroskepticizem znotraj Slovenije in negativno vplivalo na kredibilnost evropskih institucij.
 
Zbor za republiko
prof. dr. Lovro Šturm
predsednik Sveta ZZR