Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver: V osrčju Evropske unije obstaja politični zapornik, ki je zaprt že 158 dni!

Deli na:
Zver: V osrčju Evropske unije obstaja politični zapornik, ki je zaprt že 158 dni!

Foto: Primož Lavre

Evropski poslanec dr. Milan Zver je na zasedanju Evropskega parlamenta, dne 24. 11. 2014, v Strasbourgu opozoril na kršitve temeljnih človekovih pravic, ki se v slovenskem pravosodju, predvsem pa v primeru Patria dogajajo predsedniku SDS Janezu Janši.

Objavljamo Zverovo izjavo:

Spoštovani!

Ob koncu vsake plenarke Evropski parlament obravnava kršitve temeljnih človekovih pravic v tretjih državah. Na ta način izkazujemo sočutje do regij, kjer imajo težave s spoštovanjem človekovega dostojanstva.

Tudi znotraj Evropske unije se soočamo s kršitvami temeljnih človekovih pravic; tudi v moji domovini Sloveniji! Pa to ne kogarkoli: brez konkretnih dokazov je bil za dve leti zaprt nekdo, ki naj bi dobil obljubo nagrade, ne nagrado, obljubo nagrade za nek posel.

Pa to ni kdorsibodi. Gre za bivšega predsednika Evropskega sveta in dvakratnega predsednika vlade in aktualnega vodjo opozicije - Janeza Janšo! Vsi vedo, da bo na koncu sodba razveljavljena, a dejstvo ostaja - v osrčju Evropske unije obstaja politični zapornik, ki je zaprt že 158 dni! V Ljubljani ljudje vsak dan protestirajo pred Vrhovnim sodiščem! Zahtevajo reformo sodstva z lustracijo in osvoboditev Janeza Janše! In pričakujejo pomoč Evrope!

Sprašujem, kdaj bodo evropske ustanove postale enako sočutne in občutljive tudi za kršitve temeljnih človekovih pravic znotraj meja EU, še posebej v postkomunističnih državah?"