Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

Will Smith Svet24.si

Will Smith z eno potezo potopil 80-milijonski ...

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji svetovali padlemu poslovnežu in partnerjem – ti so v žep pospravili milijone evrov

Deli na:
Znani slovenski odvetniki so o prostituciji svetovali padlemu poslovnežu in partnerjem – ti so v žep pospravili milijone evrov

Obtoženi Sergej Racman in njegova zagovornica Marina Žavcar Hrovatin med izrekom sodbe na koprskem okrožnem sodišču. - Foto: Tomaž Primožič/FPA

Na sojenju v zadevi Marina se je razkril poslovni model lastnikov razvpitega kluba Marina, kjer so nekoč ugledni poslovnež Sergej Racman in partnerji mastno služili na račun prostitutk – z vstopninami v klub je druščina v nekaj letih pridobila milijone evrov.

Obtoženi so več čas zanikali očitke tožilstva. Na sodišču so pripovedovali, da so v Klubu Marina izpolnjevali poslovni načrt kot ki v podobnih klubih v tujini, v Italiji, Avstriji, Švici ... Šlo je za poslovni model, da so moški gostje in ženske plačali vstopnino za vstop v klub, v zameno so dobili odlično hrano in pijačo (alkohol, razen ene pijače, je bil plačljiv), šlo je za druženje in obisk kinodvorane, kjer so vrteli erotične filme, možen je bil obisk savne, bazena ...

So pa v klubu bili dovoljeni tudi spolni odnosi, ki pa niso imeli zveze z zaposlenimi oziroma vodilnimi v klubu. Kaj so počeli gostje med seboj, ni bila stvar odgovornih v Klubu Marina, so še pripovedovali obtoženi.

Da je res bilo tako, so na sodišču povedale tudi ženske, ki so prihajale v Klub Marina. Mnoge so v klubu na račun prostitucije zelo veliko služile in se tja vozile v avtomobilih zelo dragih blagovnih znamk. Obtoženi, predvsem Racman, Kojc in Šurbek so pravna mnenja glede tega, ali  lahko v Klubu Marina poteka prostitucija, še pred odprtjem kluba iskali tudi pri več znanih odvetnikih. Od vseh so dobili odgovore, da so spolni odnosi, torej prostitucija, ki je v Sloveniji dovoljena, če je prostovoljna, v klubu dovoljena, vendar lastniki kluba in nihče od zaposlenih s prostitucijo ne sme imeti ničesar.

Zaradi tega, ker sta svetovala obtoženim, kako naj deluje Klub Marina, da bo vse zakonito, sta se v kazenskem postopku skoraj znašla mariborska odvetnika Filip Primc in Maja Praviček, saj je tožilstvo zaradi sumov pomoči pri zlorabi prostitucije zoper njiju želelo vložiti neposredno obtožnico. Sodišče tega ni dopustilo.

O tem, kakšen je poslovni načrt kluba in kaj se bo dogajalo v njem, so bili obveščeni tudi na policiji v Novi Gorici, klub so obiskovale razne inšpekcije, ki niso zaznavale nobenih kršitev. Klub Marina je deloval pet let. In čeprav še danes po istem modelu delujejo podobni klubi v tujini, je pri nas sodišče ugotovilo, da se je v Klubu Marina dogajala zloraba prostitucije.

Pa ne zato, ker bi obtoženi ženskam, ki so se v Klub Marina prihajale prostituirat iz podobnih klubov v tujini, »le da je bila Marina lepša in veliko bolj urejena kot klubi v tujini«,  kot je na sodišču povedala ena od žensk, ki je hodila v Klub Marina, jemali od zaslužka, jih silili v prostitucijo, jim vsiljevali stranke in drugo. Ampak zato, ker so za vstop v klub morale plačevati vstopnino, za katero se je skrivala zloraba prostitucije, je še ne pravnomočno sklenilo sodišče. V prihodnjih mesecih bo sledilo sojenje še za preostale obtožene (receptorke, varnostnike, taksiste ...), saj je bilo sojenje zaradi ekonomičnosti razdeljeno na tri dele.

Več v tiskani izdaji Reporter Magazina