joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

alen-šalinović Njena.si

Igralec po ločitvi: 'Razpadel sem tudi sam ...'

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po zgledu razvpitega kluba Marina želeli odpreti lokal s prostitucijo v Dekanih?

Deli na:
Po zgledu razvpitega kluba Marina želeli odpreti lokal s prostitucijo v Dekanih?

Fotografija je simbolična. - Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Na sojenju zaradi domnevne zlorabe prostitucije v novogoriškem klubu Marina so danes na okrožnem sodišču v Kopru zaslišali podjetnika, ki je želel sodelovati z lastniki Marine pri odprtju podobnega lokala v Dekanih, in fotografa, ki je spremljal večje prireditve v klubu. Oba sta dejala, da so bile ženske v lokalu gostje in tam niso bile zaposlene.

Podjetnika iz Maribora so zaslišali, ker je enemu od obtožencev poslal elektronsko sporočilo, v katerem ga je obvestil o možnosti nakupa lokala v Dekanih, kjer bi lahko odprli nov lokal. Ponudil je poslovno sodelovanje, zapisal pa je tudi, da lahko uredi status izvajalkam storitev, saj bi po njegovih besedah ob povečanem obsegu dejavnosti Durs začel pozorneje slediti poslovanju.

Na vprašanje sodnice, kaj je imel v mislih, ko je zapisal podoben lokal, je odgovoril, da je po njegovem vedenju Marina "prijeten prostor, kjer se ljudje družijo". Dejal je tudi, da kolikor mu je znano, obiskovalke niso bile v nobenem odnosu z lokalom. Glede položaja obiskovalk je spomnil, da v standardni klasifikaciji dejavnosti obstaja dejavnost erotične plesalke ali maserke in da bi lahko z ureditvijo njihovega položaja znižali obdavčitev. S tem, kar je zapisal o Dursu, pa ni mislil "nič posebnega", je odgovoril sodnici.

Fotograf je dejal, da je slikal le goste, ki so se s tem strinjali. Po njegovih besedah so na prireditvah poleg najavljenih glasbenikov in plesalcev nastopale tudi gostje lokala, a da so se za to odločale sproti in spontano, brez dogovora z vodstvom lokala. "Drog je bil tam in so ga izkoristile", je pričal.Tožilka je opozorila, da so na fotografijah vse ženske enako oblečene, kar da kaže na organiziranost. Sodnica pa je pritrdila obrambi, ki je ugovarjala, da so na fotografijah le tisti, ki so se želeli slikati, zato na tej podlagi ni mogoče narediti splošnega sklepa.

Na vprašanje, kaj so ženske sicer počele v lokalu, je fotograf odgovoril, da si to predstavlja, saj "nima 15 let", da pa konkretno ne ve ničesar. Med drugim je dejal še, da je v Sloveniji veliko podobnih lokalov, samo v okolici Nove Gorice naj bi bili trije ali štirje.

Sojenje Sergeju Racmanu, Dejanu Šurbku, Jožetu Kojcu, Vesni Ternovec in gospodarski družbi Cratos se sicer bliža koncu. Pred zaključkom namerava Šurbek pokazati posnetke, ki naj bi predstavili delovanje kluba v pravi luči. Kdaj bodo to lahko storili, je odvisno od razpoložljivosti tehnične opreme na sodišču.