Revija Reporter
Magazin

Kdo je skrivnostna ženska z jahto za 1,5 milijona evrov, ki je priložnost za posel zavohala tudi v zdravstvu

Marko Medvešek
14 80.996

15. avg. 2024 10:33 Osveženo: 10:51 / 15. 8. 2024

Deli na:

Jahto z imenom Alabdulla si je omislila hrvaška podjetnica Ljubica Alabdulla

Primož Lavre

V marini v Bolu na hrvaškem otoku Brač že nekaj dni poglede privlači 15-metrska jahta z zanimivo lastnico.

Gre za čisto novo, letos izdelano jahto italijanskega proizvajalca Ferretti, specializiranega za gradnjo luksuznih plovil.

Z jahto z imenom Alabdulla po Jadranu pluje hrvaška podjetnica Ljubica Alabdulla, ki jo je članek v reviji Gloria opisal kot ženska z »milijonom interesov«.

Jahta Alabdulla v Bolu na Braču

Primož Lavre

Ljubica Alabdulla je šefinja hrvaškega podjetja Euroforest Group, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo lesenih konstrukcij za gradbeništvo. Priložnost za posel je zavohala tudi v zdravstvu in v Zagrebu je odprla Polikliniko Alabdulla, ki strankam ponuja številne storitve, od kozmetičnih do kirurških.

Podjetnica si je zdaj omislila tudi jahto iz Ferrettijevega kataloga. Plovila tega italijanskega proizvajalca so priljubljena tudi med slovenskimi bogataši, marine ob jadranski obali pa so sploh polne Ferrettijevih jaht.

Gre za jahto Ferretti 500, nekakšno »klasiko« Jadrana. Dolga je 15,33 metra, na krov lahko sprejme 12 ljudi, ima dve kabini s skupaj štirimi posteljami, njena največja hitrost pa je 30 vozlov (dobrih 55 kilometrov na uro).

Ladjo je Ljubica Alabdulla nabavila na leasing pri slovenski družbi NLB Lease&Go, ki je, kot pove že ime, izpostava Nove ljubljanske banke.

Nad jahto je po vsem sodeč navdušena, čeprav ni ravno pomorščakinja. »Vsak dan pristanem na novi plaži in pomislim, da je morda čas, da tu za vedno ostanem. A nato se zavem, da bi se morala naučiti vezati vozle in popravljati motor, bolje je, da se samo prepustim uživanju,« je zapisala na instagramu.