peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Zdravniki o svojem položaju danes na letni konferenci Fidesa

Deli na:
Zdravniki o svojem položaju danes na letni konferenci Fidesa

Foto: Bobo

Zdravniški sindikat Fides se bo danes sestal na letni konferenci. Pričakovati je, da bo konferenca s sklepi določila nadaljnje korake sindikata, v katerem že dlje časa opozarjajo, da vladne zaveze izpred dveh let, zaradi katerih so prekinili tudi stavko, še naprej ostajajo neuresničene.

Predsednik sindikata Konrad Kuštrin poudarja, da je za zdravnike ključno, da lahko delajo po standardih in normativih in so za to spodobno plačani. Če pa morajo delati več, je po njegovih besedah prav, da so za to dodatno nagrajeni.

Med neuresničenimi zavezami izpostavlja še odpravo 57. plačnega razreda kot plačnega stropa za zdravnike, prav tako ostaja po njegovih besedah neuresničena zaveza o drugačni ureditvi napredovanj pri tistih z daljšo specializacijo. Sicer pa v Fides ne skrivajo, da si želijo iz enotnega plačnega sistema, ki velja v javnem sektorju.

Na vprašanje, ali bi se lahko odločili za vnovično stavko, je Kuštrin v četrtek za STA dejal, da je stavka vedno zadnja možnost. Dejstvo, da na čelu ministrstva poteka menjava, sicer po njegovih besedah ne spremeni ničesar. Novemu ministru pa tudi ne bodo pustili sto dni miru.

Loading...