nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi Tita poziv na nove poboje: "Za vsakega je treba ponucat več šusov"

Deli na:
Zaradi Tita poziv na nove poboje: "Za vsakega je treba ponucat več šusov"

Foto: Planet TV

Pretekli teden se je celotna Slovenija ukvarjala s kupom belega kamenja na hribu Kokoš blizu Lokve pri Divači. Oboževalci dela in lika Josipa Broza so z njimi oblikovali napis TITO, vsem viden na daleč. Pa se najde ducat mulcev in kamne premeče tako, da je viden le še spodnji del zadnje črke. Zadeva bi bila po svoje celo komična, če ne bi kazala na vso bedo malikovalcev jugoslovanskega diktatorja, ki ga je nemški Bild uvrstil med deseterico največjih množičnih morilcev v zgodovini človeštva.

Nacionalna televizija je poročala o »pravi kriminalki«, saj naj bi napis, ki je »spomin na našo polpreteklo zgodovino«, uničila skupina neofašistov. Ampak končalo se je z veliko zmago antifašistov. Budno oko revirskega lovca, ki je »v popolni lovski opremi« vedril na bližnji opazovalnici, je opazilo, da »vandali razkopavajo napis Tito«. Ne bodi len jih je »zajel«, jim »nagnal strah v kosti« ter jih »pripeljal pod vznožje hriba, kjer jih je že čakala policija«. No, policijska verzija je malo drugačna: lovec je poklical prijatelja, ta policijo, ki je ustavila avtomobil z italijansko registracijo in mladeniče spustila, ker napis ni uradno pomnik. Nihče od fantov ni prijavil, da bi jih lovec »zajel«.

Vsekakor veličasten uspeh budnih občanov, saj Italijani spet segajo z lovkami po slovenski zemlji. Na družbenih omrežjih je med levičarji »zmaga« sprožila orgazmični val navdušenja. Miloš Moretti (nekoč naj bi kandidiral na listi SD) je na facebooku zapisal, da je škoda, ker teh fantov lovec ni pobil in jih pustil v gozdu, da jih požrejo vaški psi. In naprej: »Za vsakega je treba ponucat več šusov. To mi je razlagal pokojni oče, partizan.«