pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nova smrtna žrtev pri delu v gozdu

Deli na:
Nova smrtna žrtev pri delu v gozdu

Foto: Bobo

Pri delu v gozdu v kraju Poženik v bližini Cerkelj na Gorenjskem je v sredo dopoldne umrl 40-letni domačin. Gorenjski policisti ob tem znova opozarjajo, da je delo v gozdu zelo nevarno in ljudem svetujejo, naj bodo previdni in naj se pred začetkom dela seznanijo s koristnimi napotki o nevarnostih in ravnanju v gozdu.

Sredina nesreča se je zgodila, ko je 40-letnega domačina v njegovem gozdu med podiranjem smreke v glavo zadelo deblo. Umrl je na kraju nesreče. Prostovoljski cerkljanski gasilci so ponesrečenca prenesli v dolino in ga predali pogrebni službi, kriminalisti pa so tujo krivdo za njegovo smrt izključili, je za STA povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Kot je pojasnil, se v splošnem največ nezgod v gozdu zgodi zaradi lomljenja vej, padanja dreves, nenadnih prelomov debel, zaradi napetosti ali zaradi preloma in padanja debla, poleg tega pa še zaradi nepravilnega reševanja zagozdenih in obviselih dreves ali debel.

Razmeram in nevarnostim v gozdu je zato treba dati velik pomen in jih ne podcenjevati, opozarjajo policisti. Svetujejo zlasti veliko previdnost, upoštevanje pravil o varnosti pri delu, uporabo osebne varovalne opreme in ustreznih delovnih naprav, pa tudi dobro psihofizično pripravljenost.

Lani, ko je številna drevesa po slovenskih gozdovih poškodoval žled, je pri delu v gozdu po vsej državi umrlo 21 oseb, s čimer je bil izenačen črn rekord iz leta 2011. Največ nesreč se je zgodilo na območjih, kjer je bil žled najbolj intenziven, sanacija gozdov pa leto dni po žledu še vedno ni končana.